Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρυθμούς latin η Σοφοκλέους!

Ξεπερνά επιφυλάξεις και εν τη γενέσει τους φόβους ξένων αναλυτών για τις διεθνείς αγορές η Σοφοκλέους. Με αιχμή την Alpha Bank από τον τραπεζικό κλάδο, όπου επίσης ο όμιλος Πειραιώς αποσαφηνίζει τη θέση του για τις εξελίξεις στην Εμπορική, τον Μυτιληναίο και μετοχές-σηματωρούς, ο Γ.Δ. διαμορφώνεται και πάλι υψηλότερα των 3.900 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν καταλαβαίνει τίποτε η Σοφοκλέους.

Με το Γ.Δ. να υπεραντιδρά προς τις 3.919 μονάδες, οι επενδυτές οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά αντιπαρέρχονται τις όποιες επιφυλάξεις και πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν στα ξένα χρηματιστήρια. Σημειώστε πάντως ότι σήμερα η Wall Street είναι κλειστή, λόγω της αργίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Από την αρχή της συνεδρίασης, διαμορφώθηκε τάση ανοδική, μέσω της Alpha Bank, η μετοχή της οποία ξεκίνησε από το +4% και τα 28,5 ευρώ, διαμορφώνοντας ανάλογα διάθεση και τάση.

Για τον FTSE-20 διαμορφώθηκε πολύ γρήγορα υψηλή τιμή, οριακά πάνω από τις 2.150 μονάδες και για το MID-40 προς τις 3.734 μονάδες.

Με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, που μετά τις 12:45 υπερέβαιναν τα 60 εκατ. ευρώ, καθώς δίνονταν εντολές αγορών σε μετοχές των εταιριών Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΕΛΤΕΧ, ΔΟΛ, Chipita και αρκετούς ακόμη τίτλους.

Από το χώρο των ΜΜΕ, η τιμή του ΔΟΛ διαμορφώθηκε προς τα 3,70 ευρώ, του Τηλέτυπου προς τα 4,60 και του Τεγόπουλου μέχρι το 1,98 ευρώ.

Βέβαια, ανοδικά κινείται σύσσωμος ο όμιλος Μυτιληναίου, με αιχμή τη μητρική προς τα 21,50 ευρώ, μετά την επιτυχή παρουσίαση των ελληνικών εταιριών στην εκδήλωση της Eurocorp, στις Κάνες.

Ανοδικά διαμορφώνεται η τιμή και της Γερμανός στα 16,08 ευρώ, της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών προς τα 10,52 ευρώ, της Ιnfo-Quest προς τα 5,76 και του Ηρακλή, του ομίλου Αστήρ και θυγατρικών της Βιοχάλκο.

Διαμορφώνεται μία συνολικότερα θετική εικόνα με υπεραπόδοση βασικών δεικτών και μετοχών, υψηλές συναλλαγές, εντολές αγοράς και επιθετικότερη, από τεχνικής πλευράς, τάση συγκεκριμένων τίτλων.

Για τον τραπεζικό κλάδο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετά την επίσημη θέση του ομίλου Πειραιώς κινητικότητα με επίκεντρο την Εμπορική.

Στο σχετικό θέμα (δες σχετικά με την Πειραιώς - Εμπορική) δίνονται οι δέουσες εξηγήσεις, τουλάχιστον από την πλευρά του ομίλου Πειραιώς για τις φήμες περί πιθανού ενδιαφέροντος στα 35 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v