Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατήρηση του θετικού κλίματος βλέπει η Marfin

Το θετικό κλίμα και η ενισχυμένη ρευστότητα οδηγούν την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά εκ του ασφαλούς σε νέα υψηλά, όπως επισημαίνει στην εβδομαδιαία επισκόπηση της αγοράς (13/1) η Marfin Analysis. Εθνική Τράπεζα, CosmOTE, Γερμανός, ΜΕΤΚΑ, ΚΑΕ, Coca-Cola, S&B, ΓΕΚ, Φουρλής και Frigoglass συνθέτουν τα top picks της επενδυτικής.

Διατήρηση του θετικού κλίματος βλέπει η Marfin
Το θετικό κλίμα και η ενισχυμένη ρευστότητα οδηγούν την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά εκ του ασφαλούς σε νέα υψηλά, όπως επισημαίνει στην εβδομαδιαία επισκόπηση της αγοράς (13/1) η Marfin Analysis.

Η επενδυτική εκτιμά ότι οι ισχυροί όγκοι συναλλαγών και η αυξημένη μεταβλητότητα θα συνεχίσουν να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς κατά τις επόμενες συνεδριάσεις.

Θεωρεί δε ότι οι προσδοκίες για deals σε διάφορους κλάδους της οικονομίας (τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, τρόφιμα, μέταλλα, κλάδος λιανικών πωλήσεων, κατασκευές, ενέργεια και ναυτιλία), σε συνδυασμό με ενέργειες όπως η εν μέρει εξαγορά της Hyatt από την BC Partners, στηρίζουν το θετικό κλίμα στην αγορά.

Ωστόσο, η Marfin Analysis προειδοποιεί για το ενδεχόμενο μεσοπρόθεσμης διόρθωσης λόγω αβεβαιότητας για το ζήτημα του Ιράν και την πιθανότητα ενίσχυσης των πετρελαϊκών τιμών, καθώς και για τη γρίπη των πτηνών.

Στα top picks της επενδυτικής, η Εθνική Τράπεζα, η CosmOTE, η Γερμανός, η ΜΕΤΚΑ, τα ΚΑΕ, η Coca-Cola HBC, η Αργυρομεταλλευμάτων & Βαρυτίνης, η ΓΕΚ, η Φουρλής και η Frigoglass. Παράλληλα, όπως επισημαίνει, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια αποτελούν ενδιαφέρουσα επενδυτική υπόθεση εάν διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα οι όγκοι συναλλαγών στο Χ.Α.

Τέλος, η επενδυτική υπενθυμίζει την πρόσφατη υποβάθμιση της Mαΐλλης σε ”neutral” από ”outperform” με τιμή-στόχο στα 3,7 ευρώ από 4,6 ευρώ, καθώς και την τοποθέτηση της μετοχής της Δέλτα Συμμετοχές υπό αναθεώρηση, εν όψει της απορρόφησης των θυγατρικών της και της συγχώνευσης με την Chipita.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v