Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριάρχησαν οι πτωτικές διαθέσεις

Λίγα λεπτά χρειάστηκαν προκειμένου να εξανεμιστούν τα όποια αρχικά κέρδη και το θετικό πρόσημο. Aπό εκεί και πέρα η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας εξελίχθηκε σε καθαρά πτωτική, με αποτέλεσμα σε εβδομαδιαία βάση ο Δείκτης να καταγράψει απώλειες 0,89%, ενώ από την αρχή του χρόνου τα κέρδη του περιορίστηκαν στο 16,98%.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Λίγα λεπτά χρειάστηκαν προκειμένου να εξανεμιστούν τα όποια αρχικά κέρδη και το θετικό πρόσημο και από εκεί και πέρα η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας εξελίχθηκε σε καθαρά πτωτική, με αποτέλεσμα σε εβδομαδιαία βάση ο Δείκτης να καταγράψει απώλειες 0,89%, ενώ από την αρχή του χρόνου τα κέρδη του περιορίστηκαν στο 16,98%.

Τεχνικά ο Δείκτης δοκίμασε και βρήκε στήριξη στο κάτω άκρο της ζώνης 3255 – 3243, όμως παρά την σχετική αντίδραση που ακολούθησε η γενικότερη εικόνα μάλλον προβλημάτισε για την συνέχεια, ενώ στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης καταχωρείται και η έλλειψη διάθεσης ”καλλωπισμού” των αποτιμήσεων κατά τα τελευταία λεπτά.

Βέβαια η επόμενη εβδομάδα θεωρείται σημαντικής ιδιαιτερότητας, καθώς λήγουν τα Σ.Μ.Ε. Σεπτεμβρίου επί δεικτών και μετοχών, ενώ οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων επανέφεραν τις υποτιμήσεις στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης και περίπου μηδένισαν τις υπερτιμήσεις σε αυτά της μεσαίας.

Όσον αφορά τα επιμέρους συνέχισαν ψηλότερα οι Σέλμαν, Μπουτάρης, MLS και Hitech SNT, σημαντικά ημερήσια κέρδη (4,81%) και ιδιαίτερα υψηλές συναλλαγές για την Τρ. Κύπρου.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, νέο ιστορικό υψηλό για τη Motor Οil, αγοραστικό ενδιαφέρον προς το τέλος της συνεδρίασης για Intracom και ΕΛΠΕ, αξιοσημείωτα κέρδη για την ΕΛΤΕΧ και θετική μεταβολή για Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΤΕ.

Αντίθετα, υπό συνεχή πίεση καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ΟΠΑΠ και Εμπορική, αξιοσημείωτες απώλειες για Εθνική, Βιοχάλκο, Folli Follie και αρνητικό πρόσημο για Eurobank, Πειραιώς, Coca Cola, Hyatt, Cosmote, KAE, Γερμανό και Τιτάνα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης οι ανοδικές μετοχές (98), σημαντικά λιγότερες από τις πτωτικές (165).

Παρόλα αυτά, 9 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 6 έως 10,53%.

Επίσης, ο τζίρος έφτασε το 1,037 δισ. ευρώ, από τα οποία όμως, πρέπει να αφαιρεθούν τα 874 εκατ,. που αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Τέλος, συνεχίζεται η κινητικότητα στα Πλ. Κρήτης έστω και αν η προσφορά στα παρόντα επίπεδα τιμών δεν κρίνεται αμελητέα, εντείνονται οι φήμες για Chipita και Veterin, ενώ προς το τέλος της συνεδρίασης παρουσιάστηκε σχετικό ενδιαφέρον για τον τίτλο της AS Company.

Πέρασε σήμερα με τη μορφή πακέτων ποσοστό 10%, ήτοι 49.058.200 μετοχές του ΟΤΕ στο πλαίσιο του πρόσφατου placement και στη τιμή 17,02 ευρώ ανά μετοχή.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 40.000 τεμαχίων της Εθνικής στα 30,50 ευρώ, ένα πακέτο 52.000 τεμαχίων της Μπάμπης Βωβός στα 12,24 ευρώ και δύο πακέτα των 100.000 και 95.000 τεμαχίων του Φουρλή στα 7 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 714 τεμαχίων της Εγνατίας Τράπεζας στα 3,94 ευρώ, ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της Εθνικής στα 30,32 ευρώ και ένα πακέτο 54.069 τεμαχίων της Γερμανός στα 13,80 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της Εθνικής στα 30,32 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v