Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Οι αναλυτές για ADSL - δηλώσεις Βουρλούμη

Ικανοποιημένες δηλώνουν σε γενικές γραμμές οι χρηματιστηριακές από τη μείωση των τιμολογίων του ADSL εκ μέρους του ΟΤΕ, αν και επισημαίνουν τη σημαντική ”ψαλίδα” ανάμεσα στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι δηλώσεις Βουρλούμη για τον στρατηγικό επενδυτή.

ΟΤΕ: Οι αναλυτές για ADSL - δηλώσεις Βουρλούμη
Ικανοποιημένη από τις γενναιόδωρες μειώσεις στα τιμολόγια των ADSL εκ μέρους του ΟΤΕ δηλώνει η Alpha Finance, αν και επισημαίνει ότι η τιμολόγηση ακόμα υπολείπεται των αντίστοιχων ευρωπαϊκών συνδέσεων, οι οποίες έχουν τη διπλάσια ταχύτητα σύνδεσης.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η ”κόντρα” για τις γραμμές ADSL θα δώσει ώθηση στον ανταγωνισμό και θα ωφελήσει τη διείσδυση.

Αναμενόμενη θεωρεί η Εγνατία Finance τη μείωση των τιμολογίων των συνδέσεων ADSL, προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η διείσδυση του Internet στην Ελλάδα είναι πολύ απογοητευτική, τονίζει από την πλευρά της η Marfin στο πρωινό της report, αποδίδοντας το γεγονός κυρίως στην καθυστέρηση των επενδύσεων και στις προβληματικές τιμολογήσεις.

Η Σίγμα εκφράζει την εκτίμηση ότι τις μειώσεις θα ακολουθήσουν οι περισσότεροι ISP, ενώ επισημαίνει την κίνηση της FORTHnet, η οποία προχώρησε ήδη σε μείωση των τιμολογίων της.

Εξάλλου, οι χρηματιστηριακές αναφέρονται στις δηλώσεις του κ. Βουρλούμη σύμφωνα με τις οποίες δεν αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για τον Οργανισμό, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει ζητηθεί.

Ο ίδιος αποκάλυψε, ωστόσο, σύμφωνα με το πρωινό report της HSBC, πως ο ΟΤΕ έχει δεχθεί προτάσεις για επιμέρους δραστηριότητες του Οργανισμού, όπως η Cosmote, η RomTelecom και η Armentel, αλλά ο αρνήθηκε να εξετάσει τέτοια ενδεχόμενα.

Επιπρόσθετα, αναφέρει η HSBC, ο κ. Βουρλούμης ανακοίνωσε την απόφαση να παραμείνει ο Οργανισμός στην Armentel, για την οποία παλαιότερα είχε γνωστοποιηθεί η πρόθεση να πουληθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v