Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων η Σοφοκλέους

Πιέσεις που ξεκινούν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και επεκτείνονται στο μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό δημιουργούν κλίμα καθαρά πτωτικής συνεδρίασης, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο 1 προς 2,5. Τεχνικά ο Γ.Δ δεν πρέπει να υποχωρήσει κάτω από τις 3.243 μονάδες και ο FTSE κάτω από τις 1.811 και στη χειρότερη περίπτωση τις 1.805 μονάδες. Στα ύψη ο τζίρος, λόγω των ”πακέτων” του ΟΤΕ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Καθαρά σε πτωτικό φόντο εξελίσσεται η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, εν μέσω αμετάβλητου διεθνούς κλίματος.

Οι πιέσεις ξεκινούν κυρίως από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης και σταδιακά επεκτείνονται σε όλο και μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, ενώ η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 2,5.

Ο Γ.Δ. δοκίμασε το κάτω άκρο της ισχυρής ζώνης στήριξης 3.255-3.243, έδωσε μια πρώτη επίδραση μέχρι τις 3.250 μονάδες, ωστόσο υποχωρεί εκ νέου σε χαμηλότερα επίπεδα, προσδίδοντας περαιτέρω ενδιαφέρον στη συνεδρίαση.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, εκτός από τους τίτλους των ΟΠΑΠ και Εμπορικής, όπου λόγω και του χθεσινού σημαντικού δανεισμού αναμένονταν πιέσεις, με αξιοσημείωτες απώλειες Εθνική, Coca Cola, Τιτάν, Πειραιώς, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι Folli Follie, Cosmote, Intracom, Hyatt, ΔΕΗ, Γερμανός, Βιοχάλκο και Alpha Bank.

Αντίθετα, σταδιακά αυξάνονται τα κέρδη για ΕΛΤΕΧ, ΚΑΕ και ΕΛ.ΠΕ., ενώ θετικά κινούνται Motor Oil και OTE.

Όσον αφορά στα επιμέρους, σημαντικά κέρδη για το Alter και για μία ακόμη συνεδρίαση κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα για Hitech SΝB, Σέλμαν, Πλαστικά Κρήτης ΜLS και Sato.

Όμως, για να εντατικοποιηθεί το όποιο ενδιαφέρον παρατηρείται σε χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις θα πρέπει να δημιουργηθεί τουλάχιστον η εντύπωση ότι ο Δείκτης δεν θα υποχωρήσει κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Πλασματικός ο τζίρος των 929 εκατ. ευρώ, καθώς πέρασαν τα πακέτα του ΟΤΕ, συνολικού ύψους 835 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v