Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις - το βλέμμα σε Ευρώπη

Χωρίς σημαντικές μεταβολές εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ μερίδα των αναλυτών εκτιμά πως η αγορά θα στρέψει το ενδιαφέρον της στην Ευρώπη, ελλείψει σημαντικών εγχώρων ειδήσεων. Στο επίκεντρο ΟΤΕ και ΔΕΘ.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις - το βλέμμα σε Ευρώπη
Τι εκτιμάται για σήμερα: Δεν προβλέπει κάποια σημαντική πτωτική κίνηση από τα τρέχοντα επίπεδα η Marfin Analysis, η οποία εκτιμά ότι οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στην ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Προσεκτικό άνοιγμα στις ξένες αγορές προβλέπει για σήμερα η Proton Securities, που σημειώνει παράλληλα πως όσον αφορά στη Σοφοκλέους θα ακολουθήσει την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση.

Επίσης, η Proton Securities συμπληρώνει πως η μετοχή του ΟΤΕ αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance εκτιμά πως οι χθεσινές ”ήπιας” μορφής ρευστοποιήσεις αποτελούν τμήμα των τάσεων συσσώρευσης, ενώ συμπληρώνει πως προβλέπει σταθεροποίηση των τιμών στα τρέχοντα επίπεδα.

Επιπρόσθετα, η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι επενδυτές δεν είναι πιθανό να διαφοροποιήσουν σημαντικά τις θέσεις τους σήμερα, εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Επίσης, αναφέρει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για τα θεμελιώδη στοιχεία της Σοφοκλέους, συμπληρώνοντας ότι περαιτέρω πτώση των τιμών θα πρέπει να εκληφθεί ως ”αγοραστική” ευκαιρία.

Οι ανησυχίες για την οικονομία, αλλά και η στάση αναμονής που τηρούν οι επενδυτές στο εξωτερικό φαίνεται να επηρεάζουν και την εγχώρια αγορά, σημειώνει η Alpha Finance, που συμπληρώνει ότι αναμένονται καταλύτες.

Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις στη γενικότερη εικόνα εκτιμά η Σίγμα Securities πως θα κινηθεί η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τη Σοφοκλέους, που παραμένει χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, να κινείται εστιασμένη σε συγκεκριμένους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στους οποίους και ενδέχεται να καταγραφούν κινήσεις αποκόμισης κερδών.

Τι έγινε χθες: Πτώση 0,63% σημείωσε χθες ο Γενικός Δείκτης, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 161 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει ότι οι ρευστοποιήσεις συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόµενη συνεδρίαση, µετά τη αδυναµία του Γενικού Δείκτη να διαπραγµατευτεί υψηλότερα από το επίπεδο αντίστασης των 3.300 µονάδων.

Επίσης, η Marfin Analysis σημειώνει ότι οι µετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπόδωσαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v