Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη σχετικά με την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, αλλά και στην ”τύχη” της Ολυμπιακής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη σχετικά με την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, αλλά και στην ”τύχη” της Ολυμπιακής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Πούτιν: Η προώθηση της διμερούς συνεργασίας στα ζητήματα της ενέργειας, η ενίσχυση των σχέσεων Ε.Ε. – Ρωσίας και το Κυπριακό βρέθηκαν στην ατζέντα της –δεύτερης μέσα σε εννέα μήνες– συνάντησης του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή χθες στη Χαλκιδική, σύμφωνα με το Κέρδος.

Αποκρατικοποιήσεις: Η κυβέρνηση δεν δείχνει πλέον να βιάζεται να κάνει άλλες αποκρατικοποιήσεις, καθώς ο στόχος του προγράμματος για το 2005 (1,6 δισ. ευρώ) υπερκαλύφθηκε κατά 500 εκατ. ευρώ, φθάνοντας ήδη στα 2,1 δισ. ευρώ μετά τη διάθεση των πακέτων μετοχών σε ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, επισημαίνει Το Βήμα.

Η Καθημερινή συμπληρώνει πως ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και δήλωσε ότι σχεδιάζεται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2006.

Ανταγωνιστικότητα: Περαιτέρω υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, η οποία ωστόσο δεν οφείλεται στους εργαζόμενους διαπιστώνει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που δημοσιοποιήθηκε χθες, σύμφωνα με Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Στα μεγέθη εξαμήνου 75 εισηγμένων επιχειρήσεων αναφέρεται η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, σύμφωνα με την οποία η αύξηση των κερδών ανά μετοχή αποτελεί ίσως το πλέον κρίσιμο στοιχείο για τη θετική εξέλιξη μιας χρηματιστηριακής αγοράς, αλλά και των μετοχών που την απαρτίζουν.

Πετρέλαιο: Φόβους για τις πληθωριστικές επιπτώσεις των υψηλών τιμών του πετρελαίου, στον απόηχο μάλιστα του καταστροφικού τυφώνα στις ΗΠΑ, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τηρώντας παράλληλα εξαιρετικά συγκρατημένη στάση για τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρωζώνης, τονίζει το Κέρδος.

Θεσσαλονίκη: Ειδικό ένθετο αφιέρωμα στη ΔΕΘ παρουσιάζει στο σημερινό της φύλο η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, στο οποίο παρατίθενται, μεταξύ άλλων, το προφίλ της έκθεσης, τα εκθέματα και οι παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ επιπλέον περιλαμβάνει και συνεντεύξεις των κ. Μπακατσέλου, Θωμόπουλου και Μυλωνά.

Στο επίκεντρο της πολιτικής και οικονομικής σκηνής της χώρας βρίσκεται από σήμερα και για 10 ημέρες η Θεσσαλονίκη, καθώς το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα εγκαινιάσει την 70ή ΔΕΘ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΛΑΦΚΑ: Στη Βουλή κατατέθηκε χθες το σχέδιο νόμου με τη διάταξη για την επιστροφή των εισφορών του ΛΑΦΚΑ στους συνταξιούχους, σύμφωνα με την Καθημερινή, που συμπληρώνει πως θα καταβληθούν σε δύο έως πέντε δόσεις, ανάλογα με το ποσό, με την πρώτη τον Ιούλιο του 2006.

Δημοπρασίες Έργων: Θέμα εβδομάδων είναι η δημοπράτηση της Ιονίας Οδού και μέρους του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως στόχος του ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά είναι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Βουρλούμης: ”Δεν αρκεί να θέλει κανείς να παντρευτεί, πρέπει να έχει και τις σχετικές προτάσεις” είπε χθες ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης ερωτώμενος για το ενδεχόμενο εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, ενώ ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί ενδιαφέρον, σημειώνει Το Βήμα.

Ο ΟΤΕ δεν εγκαταλείπει καμία από τις θυγατρικές του και δεν έχει εντολή για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, τόνισε χθες κ. Βουρλούμης σύμφωνα με την Εξπρές.

Citibank – Βασιλειάδης: Οι ελληνικές τράπεζες είναι ακριβές για εξαγορά είπε χθες ο Χ. Βασιλειάδης, γενικός διευθυντής της Citibank Consumer Banking, ο οποίος θεωρεί ότι η ελληνική αγορά δεν μπορεί να εξαιρεθεί από τον κανόνα που ισχύει παγκοσμίως, σύμφωνα με τον οποίο ”η έκρηξη δανεισμού φέρνει έκρηξη επισφαλειών”, αναφέρει Το Βήμα.

Περιστασιακή χαρακτήρισε την κατακόρυφη άνοδο της τιμής του πετρελαίου τις τελευταίες εβδομάδες ο κ. Χρήστος Βασιλειάδης, εκτιμώντας ότι σταδιακά η τιμή του πετρελαίου θα μειωθεί, σημειώνει η Καθημερινή.

Ολυμπιακή: Την παραπομπή της Ελλάδας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα όσα προφανώς παράτυπα συνέβησαν κατά την προ διετίας διχοτόμηση της Ολυμπιακής σε ”παλαιά Ολυμπιακή” και ”Ολυμπιακές Αερογραμμές” αναμένεται να κινήσει την ερχόμενη Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην τακτική συνεδρίαση της Ολομέλειας ή Κολεγίου των Επιτρόπων, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Για μεθόδευση του ετεροχρονισμού του κλεισίματος της Ολυμπιακής λόγω ΔΕΘ κάνει λόγο η Ημερησία, η οποία, επικαλούμενη πληροφορίες, σημειώνει ότι το πρόστιμο θα είναι ύψους 1 δισ. ευρώ.

Χάρη στη ΔΕΘ αναβλήθηκε για την Τετάρτη η οριστική απόφαση για την Ολυμπιακή, αναφέρει η Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία αμφισβητείται η νομιμότητα των Ολυμπιακών Αερογραμμών, κληρονόμων της Ο.Α.

ΟΤΕ: Σε ντόμινο μειώσεων στο κόστος των ευρυζωνικών συνδέσεων που προσφέρουν ταχεία και μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο οδηγούν οι ανακοινώσεις του ΟΤΕ για περιορισμό των παγίων στο ADSL μέχρι και 49%, τονίζει η Καθημερινή.

ΔΕΗ: Η ΔΕΗ, όπως αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Δ. Μανιατάκης, βρίσκεται ήδη στη διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων ξένων οίκων που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με την Επιχείρηση, σημειώνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως η ΔΕΗ επιδιώκει κοινοπραξίες με διεθνείς ”παίκτες” όχι μόνο στην εγχώρια αγορά της, αλλά και στους τομείς ανάπτυξης έργων παραγωγής, ορυχείων και διανομής.

TOUSA: Στα 205 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα κέρδη της TOUSA στο 2005 σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία συμπληρώνει πως η διοίκηση της εταιρίας προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της.

Κεράνης: Κατάληψη του εργοστασίου επί της οδού Αθηνών πραγματοποιούν από χθες οι εργαζόμενοι της ιστορικής καπνοβιομηχανίας Κεράνης λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων, αναφέρει η Καθημερινή.

Info-Quest: Κερδοφόρο ήταν το πρώτο εξάμηνο του έτους για την Info-Quest σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που παράλληλα σημειώνει πως αυτό ήταν αποτέλεσμα της Q-Telecom και της επαναφοράς της ACS στα κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v