Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Σοφοκλέους

Λίγο κράτησε το θετικό πρόσημο για τον Γ.Δ., καθώς μετά το ξεκίνημα κυριάρχησε η πλαγιολισθητική κίνηση. Ελάχιστα τα θετικά πρόσημα στον FTSE-20, ενώ υπολογίσιμες απώλειες εμφανίζουν ΟΠΑΠ και Αγροτική. Στο 1,5 προς 1 η αναλογία πτωτικών/ανοδικών τίτλων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Το οριακά θετικό ξεκίνημα καθώς και το θετικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη κράτησαν μόλις λίγα λεπτά, καθώς μετά τις 11.20’ ακολουθεί μόνιμα πλαγιολισθητική κίνηση. Μάλιστα, 50 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης βρίσκεται στο χαμηλό ημέρας, και συγκεκριμένα στις 3.256 μονάδες με απώλειες 0,62%.

Την ίδια ώρα σημαντική ημερήσια διακύμανση αλλά και καθοδική κίνηση καταγράφει ο δείκτης DAX, παρά το ανοδικό του ξεκίνημα, επηρεαζόμενος αρνητικά από τα αποτελέσματα της Allianz.

Όσον αφορά στη Σοφοκλέους, από τις μετοχές του FTSE ούτε μία δεν καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδος, με θετικά πρόσημα κινούνται οι Coca Cola 3E, Ελληνική Τεχνοδομική και Motor Oil, ενώ παραμένουν αμετάβλητοι οι τίτλοι των Ελληνικά Πετρέλαια, Hyatt και ΚΑΕ.

Όλοι οι άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται με αρνητικό πρόσημο, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνονται στις μετοχές όπου χθες καταγράφηκε σημαντικός δανεισμός (ΟΠΑΠ, Εμπορική), αλλά και στις Εθνική και Πειραιώς.

Τεχνικά η εικόνα δείχνει ιδιαίτερα επιβαρημένη, καθώς ο Δείκτης όχι μόνο έχει σχηματίσει δύο κορυφές, αλλά ύστερα από παρατεταμένη συσσώρευση δίνει πλαγιοκαθοδική κίνηση και είναι σίγουρο ότι εάν διασπαστεί καθοδικά η ζώνη 3.255 – 3.243, τότε πιθανότατα να σημειωθούν εντεινόμενες πωλήσεις. Και αυτό παρά τη -μέχρι στιγμής- μικρή καθαρή αξία συναλλαγών, καθώς από τα 671 εκατ. ευρώ τα 649 εκατ. ευρώ περίπου αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές (πακέτα του ΟΤΕ), που δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές, αν επανέλθουν με εντολές αγορών σχετικού ειδικού βάρους, να αναστρέψουν κλίμα και διαθέσεις.

Άσχημη, τεχνικά, και η εικόνα του FTSE, καθώς διέσπασε με ιδιαίτερη ευκολία τη στήριξη των 1.818 μονάδων και αναμένεται να αναζητήσει στήριξη στις 1.811 ή 1.805 μονάδες.

Όσον αφορά στα επιμέρους, για μία ακόμη συνεδρίαση σημειώνεται ανοδική κίνηση για τις Σέλμαν, Ηitech SNT, Πλαστικά Κρήτης και Sato, νέα υψηλά για την Alsinco, ενώ κινητικότητα παρατηρείται στη μετοχή της εταιρίας Πετζετάκις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v