Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Τεχνικές ”προκλήσεις” για τον Γ.Δ.

Η δυναμική της αγοράς θα κριθεί πλέον στην ιδιαίτερα ανθεκτική ζώνη αντίστασης των 3.300-3.336 μονάδων αναφέρει σε τεχνική ανάλυση για το Γ.Δ. η Εμπορική Τράπεζα. Eπιβαρυμένη η τεχνική εικόνα, πρώτο επίπεδο στήριξης οι 3.252-3.242 μονάδες.

Εμπορική: Τεχνικές ”προκλήσεις” για τον Γ.Δ.
Την αδυναμία του Γ.Δ. να διασπάσει και σε αυτή τη φάση την ιδιαίτερα ανθεκτική αντίσταση των 3.300 - 3.335 μονάδων επισημαίνει η Εμπορική Χρηματιστηριακή σε τεχνική της ανάλυση με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 2005.

Όπως επισημαίνει, αν η συγκεκριμένη αντίσταση δεν ξεπεραστεί σύντομα, υπάρχει κίνδυνος σχηµατισµού διπλής κορυφής, εξέλιξη που θα επιβαρύνει σηµαντικά την τεχνική εικόνα. Στην αντίθετη περίπτωση αναµένεται αυτοτροφοδότηση της ανοδικής τάσης προς την επόµενη αξιόλογη ζώνη αντίστασης των 3.450 – 3.570 µονάδων.

Ο Γ.Δ. το προηγούµενο πενθήµερο κινήθηκε ελαφρά υψηλότερα των εκτιµήσεών µας, καθώς ξεπεράστηκε η περιοχή των 3.275 µονάδων, που αποτελούσε αξιόλογη αντίσταση σε βραχυπρόθεσµο ορίζοντα και την οποία θεωρούσαµε πιθανή τοπική κορυφή. Η υπέρβαση της προαναφερόµενης αντίστασης επιβεβαίωσε τη διατήρηση της θετικής ψυχολογίας στην αγορά και τώρα µένει να αποδειχθεί κατά πόσον η πρόσφατη υποχώρηση προς τις 3.173 µονάδες ήταν µια βραχύβια διορθωτική κίνηση στο µεσοπρόθεσµο ανοδικό κανάλι και όχι το πρώτο καθοδικό κύµα.

Σύµφωνα µε τις νέες εξελίξεις, η δυναµική της αγοράς θα κριθεί πλέον στη ζώνη αντίστασης των 3.300 - 3.336 µονάδων όπου σηµειώθηκαν οι προηγούµενες κορυφές του Γγενικού Δείκτη. Ενδεχόµενη υπέρβασή της εκτιµούµε ότι θα προξενήσει αυτοτροφοδότηση της ισχύουσας ανοδικής τάσης, µε πιθανότερο αποτέλεσµα την κίνηση προς την επόµενη αξιόλογη ζώνη αντίστασης των 3.450 – 3.570 µονάδων, ενώ ενδιάµεσα εντοπίζονται αντιστάσεις στις 3.355 και 3.397 µονάδες.

Σε ενδεχόµενη αδυναµία διάσπασης των 3.300 – 3.335 µονάδων το πρώτο επίπεδο στήριξης, του οποίου θα δοκιµαστεί η αντοχή, βρίσκεται στη περιοχή των 3.252 – 3.242 µονάδων. Οι επόµενες στηρίξεις βρίσκονται στις 3.212 και 3.173 µονάδες.

Σε µεσοπρόθεσµο ορίζοντα, αξιόλογες θεωρούνται οι στηρίξεις των 3.150 και 3.090 µονάδων, αναφέρει η χρηματιστηριακή, ενώ για όσο χρονικό διάστηµα διατηρείται ο Γ.Δ. υψηλότερα των 3.250 µονάδων θα διατηρούνται οι προσδοκίες για µια νέα προσπάθεια ανοδικής διάσπασης των 3.335 µονάδων. Στην αντίθετη περίπτωση, αναµένεται υποχώρηση προς τις επόµενες στηρίξεις και διατήρηση της δίµηνης παλινδρόµησης πέριξ των 3.240 µονάδων.

Προφανώς το χειρότερο σενάριο αναφέρεται σε αύξηση των συναλλαγών σε έντονα πτωτικές συνεδριάσεις προς την περιοχή των 3.200 µονάδων, καθώς σε µια τέτοια εξέλιξη θα αυξηθούν σηµαντικά οι πιθανότητες σχηµατισµού διπλής κορυφής σε µεσοπρόθεσµο ορίζοντα, µε πιθανότερο αποτέλεσµα την περαιτέρω υποχώρηση προς τις 3.100 – 3.000 µονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών το τελευταίο διάστηµα κινείται σε µέτρια επίπεδα, γεγονός που ερµηνεύεται ως στάση αναµονής από την πλειονότητα των επενδυτών, προσθέτει η χρηματιστηριακή.

Η Εμπορική ΑΧΕ παραμένει επιφυλακτική την αγορά, τουλάχιστον έως ότου διαφοροποιηθεί (προς το θετικότερο) η τεχνική εικόνα της αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v