Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Κάτω των προβλέψεων το 6μηνο, λένε οι ΑΧΕ

Χαμηλότερα των προβλέψεων, αλλά ”ισχυρά” χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του ομίλου Φουρλή, ενώ μερίδα των αναλυτών αναφέρεται στα χαμηλότερα του αναμενόμενου περιθώρια κέρδους, καθώς και στη μείωση του κεφαλαίου κίνησης. Τιμή-στόχος τα 7,50 ευρώ από Marfin και τα 8,10 ευρώ από Proton.

Φουρλής: Κάτω των προβλέψεων το 6μηνο, λένε οι ΑΧΕ
Χαμηλότερα των προβλέψεων, αλλά ”ισχυρά” χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του ομίλου Φουρλή, ενώ μερίδα των αναλυτών αναφέρεται στα χαμηλότερα του αναμενόμενου περιθώρια κέρδους, καθώς και στη μείωση του κεφαλαίου κίνησης.

Ειδικότερα, στα χαμηλότερα του αναμενόμενου περιθώρια κέρδους αναφέρεται η Marfin Analysis η οποία εξηγεί ότι σε αυτό το πλαίσιο τα μεγέθη της Φουρλής κινήθηκαν κάτων των εκτιμήσεών της.

Σε ξεχωριστό της flash note (με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου) και σε συνέχεια της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου η Marfin Analysis σημειώνει πως πιθανότητα θα προχωρήσει σε οριακή μείωση της τιμής – στόχου για τη μετοχή της Φουρλής (στην παρούσα φάση η τιμή-στόχος είναι στα 7,50 ευρώ με σύσταση ”outperform”).

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της Φουρλής στο σύνολο του 2005 η χρηματιστηριακή αναφέρει πως κινούνται στο άνω εύρος των προβλέψεων της διοίκησης.

Συμπληρώνει επίσης πως δεδομένου ότι η διοίκηση της Φουρλής προβλέπει πωλήσεις ύψους 380-400 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρνω ύψους 21-25 εκατ. ευρώ, θα αναθεωρήσει τις δικές της εκτιμήσεις κατά 2-3% χαμηλότερα για το 2005.

Σε δικό της flash note, η Proton Securities σημειώνει ότι τα μεγέθη εξαμήνου της Φουρλής κινήθηκαν ανάλογα των προβλέψεών της σε επίπεδο τζίρου και χαμηλότερα σε επίπεδο EBITDA και κερδοφορίας.

Επίσης, η Proton Securities διευκρινίζει πως η ”αδυναμία” του δεύτερου τριμήνου οφείλεται στον τομέα της χονδρικής και μόνο, ενώ συμπληρώνει πως τα καταστήματα ΙΚΕΑ θα συνεχίσουν να καταγράφουν ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης.

Ωστόσο, σημειώνει πως ενδέχεται να μειώσει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του 2005, ενώ επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 8,10 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”.

Ανάλογα των προβλέψέων της χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Φουρλής η Eurobank Securities, επισημαίνοντας την ουσιαστική συμβολή των καταστημάτων ΙΚΕΑ και της αλυσίδας Intersport, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 25,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2005.

”Ισχυρά” εκτιμά η HSBC πως ήταν τα μεγέθη εξαμήνου της Φουρλής, ενώ η Alpha Finance σημειώνει πως ήταν βάσει των εκτιμήσεων της.

Επίσης, η Alpha Finance αναφέρει πως η συνεισφορά του β’ τριμήνου στις πωλήσεις στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου ήταν περισσότερο σημαντική σε σχέση με αυτή του πρώτου τριμήνου, λόγω κυρίως των ενισχυμένων πωλήσεων της ΙΚΕΑ και της Intersport, ενώ ο κλάδος της χονδρικής παρέµεινε αµετάβλητος, ασκώντας πίεση ταυτόχρονα στο µεικτό περιθώριο των άλλων δυο.

Συμπληρώνει δε πως το μεικτό περιθώριο μειώθηκε οριακά σε ετήσια βάση επηρεασμένο κυρίως από το πιεσμένο περιθώριο του κλάδου της χονδρικής.

Η Εγνατία Finance αναφέρει από την πλευρά της ότι κατά την άποψή της ο τομέας της χονδρικής φαίνεται να ευθύνεται για τις πιέσεις τόσο στα περιθώρια όσο και στο κεφάλαιο κίνησης.

Επίσης, η Εγνατία Finance συμπληρώνει ότι για την ώρα διατηρεί τόσο τη σύσταση ”hold” όσο και την τιμή – στόχο των 7,25 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v