”Στο ρελαντί” με το βλέμμα στο ΧΠΑ

Με βάση τις μέχρι τώρα κινήσεις των παικτών στην Αγορά Παραγώγων, δεν προβλέπεται για το υπόλοιπο της συνεδρίασης σημαντική διαφοροποίηση του FTSE-20. Στο 1 προς 2 η σχέση ανοδικών - πτωτικών, με τις συναλλαγές να είναι συγκριτικά με χθες – προχθές κατά περίπου 40% λιγότερες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μείωση των συναλλαγών σε συνδυασμό με τη διακύμανση του FTSE-20 και τη σχέση ανοδικών – πτωτικών συνθέτουν την εικόνα της αγοράς.

Ο τζίρος, συγκριτικά με χθες - προχθές, εμφανίζεται μειωμένος κατά περίπου 40%, ο FTSE-20 διαμορφώνεται σε εύρος 1.690,1-1703,2, οι δε πτωτικές μετοχές είναι σταθερά περισσότερες, αν και ο αρχικά δυσμενέστερος λόγος διαμορφώνεται στο 1 προς 3.

Σε ΟΠΑΠ, Cosmote, ΟΤΕ, ΕΛΤΕΧ, Εθνική και Άκτωρ επικεντρώνεται το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές του FTSE-20, ενώ από το ΜID-40 ξεχωρίζουν Νotos Com, S&B Oρυκτά, Aλουμίνιον, ΔΟΛ, Eγνατία, Αttica Group, Hρακλής, Mαΐλλης, Mυτιληναίος, Mέτκα, Βωβός και Τέρνα.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, ενδιαφέρουσα, για τα δεδομένα της συνεδρίασης, διακύμανση διαμορφώνεται για τις μετοχές των Auto Hellas, Frigoglass, Λύκος, Κυριακίδης, Σαράντης (με αύξηση συναλλαγών και υψηλή τιμή), Αλουμίλ και Lavipharm.

Για την επόμενη ώρα δεν αναμένεται ιδιαίτερη διαφοροποίηση της τάσης στον FTSE-20, καθώς οι μέχρι τώρα κινήσεις στην Αγορά Παραγώγων είναι μάλλον εξισορροπητικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v