Με ΟΤΕ - Alpha προς τις 3.050

Σταθερά πάνω από τις 3.000 μονάδες διατηρείται ο Γ.Δ., με τις τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο και τις τράπεζες ”ζεστές” να παρασύρουν υψηλότερα επιλεγμένους τίτλους εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Πληθαίνουν οι ενδείξεις για διεργασίες στο επιχειρηματικό πεδίο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον ΟΤΕ στο +2,3% και την Alpha στο 2,27% εδραιώνεται και βραχυπρόθεσμα η αντίδραση της αγοράς σε επίπεδο υψηλότερο των 3.000 μονάδων.

Δεδομένου του ενδιαφέροντος των ξένων για συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20, η όλη τακτική αποκτά ενδιαφέρον, καθώς προτιμώνται μετοχές εταιριών που είτε δεν έχουν αποδώσει σε σχέση με την αγορά είτε διευρύνουν τώρα τη διασπορά τους.

Μετά τον ομολογουμένως εντυπωσιακό Τιτάνα, τη θετική έκπληξη της Τράπεζας Κύπρου συνεχίζουν σήμερα η Hyatt, υψηλότερα των 10 ευρώ, η Frigoglass πάνω από τα 4 ευρώ, η Intralot, η Intracom, αλλά και οι Βιοχάλκο, ΕΛΤΕΧ, Δέλτα Συμμετοχών.

Στη Δέλτα Συμμετοχών πιθανότατα είναι σε εξέλιξη ενδιάμεση συμφωνία μεταφοράς μειοψηφικών ποσοστών, κάτι που οδηγεί την τιμή κατά 4% υψηλότερα, στα 6,28 ευρώ, με συναλλαγές που για τα δεδομένα της μετοχής είναι υψηλές.

Στις 14:40 οι συναλλαγές στη μετοχή της Δέλτα Συμμετοχών έφταναν τις 172.000 τεμάχια.

Διαπιστώνεται, όμως, πως μετοχές με εμφανή ανοδική τάση, όπως Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ιατρικό Αθηνών, Μαΐλλης, Αττικής και ορισμένες ακόμη, συνεχίζουν να ελκύουν ρευστότητα και αγοραστές.

Είναι προφανές πως ένα όλο και μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς που δεν έχει ακολουθήσει σε άνοδο τις τράπεζες αποτελεί για τις επόμενες εβδομάδες το επιλεκτικό καλάθι επιλογών, όπου στρέφουν την προσοχή τους οι ξένοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v