Αφομοιώνοντας τις 3.000 μονάδες

Σημασία δεν έχει τόσο το επίπεδο που βρίσκεται η αγορά -το οποίο έτσι και αλλιώς είναι άνω των 3.000 μονάδων- αλλά το τι γίνεται στο... υπέδαφος. Πάντως από τότε που ξεκίνησε η άνοδος, τον Απρίλιο του 2004, κερδίζουν κατά κανόνα εκείνοι που κρατούν τις θέσεις τους και αγοράζουν εντός του ορίου Τ+3. Ξεκίνησε το placement στη Νεοχημική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η νέα υψηλή τιμή του ΟΤΕ, με αγοραστές προς τα 14,14 ευρώ, η υπεραπόδοση της Ιntracom, με αγοραστές προς τα 4,66 ευρώ, και η αντίδραση της Intralot προς τα 21,88 ευρώ ”δείχνει” την επόμενη βραχυπρόθεσμη στροφή των παικτών της αγοράς.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως συγκριτικά όταν στις 11:40 οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ διαμορφώνονταν στις 400.000 τεμάχια, στην Intracom προσέγγιζαν τις 431.000 και στην Cosmote τις 114.000 (υψηλή τιμή στα 15,36 ευρώ).

Από τις 5 τραπεζικές μετοχές ισχυρότερη τάση έχει διαμορφωθεί στην Alpha Bank (προς τα 26,72 ευρώ), ενώ αυξημένη εμπορευσιμότητα χαρακτηρίζει τις ΕΛΤΕΧ, Coca-Cola 3E, Πειραιώς και Μotor Oil.

Aπό τη μεσαία κεφαλαιοποίηση την επιθετικότερη μέχρι στιγμής πορεία εμφανίζει η Αττικής (λόγω των εξελίξεων), με 3,25% άνοδο της μετοχής, στα 5,72 ευρώ.

Θετικά κινούνται, όμως, Εγνατία, Εθνική Ακινήτων, Εθνική Ασφαλιστική, ΕΧΑΕ, Δέλτα Συμμετοχών, ΕΠΑΤ, Σιδενόρ, Τέρνα, Μυτιληναίος, Μαΐλλης και Chipita.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της πρώτης ώρας ήταν η κατακόρυφη αύξηση συναλλαγών, που στις 11:50 ξεπερνούσε τα 60 εκατ. ευρώ, στοιχείο που παραπέμπει σε υπέρβαση του χθεσινού υψηλού ορίου.

Κατακόρυφη είναι η αύξηση συναλλαγών και του ενδιαφέροντος για τις μετοχές των Frigoglass, ΑΕΓΕΚ, Intracom Κατασκευές, Κυριακίδης, Νεοχημική, Χατζηιωάννου και ορισμένες ακόμη από τον SC-80.

Με βάση την εικόνα της αγοράς την πρώτη ώρα, φαίνεται πως μετά το χθεσινό ”ξέσπασμα” των ξένων θα επιδιωχθεί η αφομοίωση των νέων υψηλών, η απορρόφηση της όποιας προσφοράς και η πιθανότητα υπεραντίδρασης μετοχών όπως οι ΟΤΕ, Intracom, Motor Oil, ΕΛΤΕΧ, Frigoglass, Άκτωρ, Αττικής, ΔΟΛ, Εθνικής Ακινήτων και ορισμένες ακόμη.

Ξεκίνησε το placement στη Νεοχημική, καθώς μέχρι στιγμής έχει περάσει ένα πακέτο 2 εκατ. τεμαχίων στην τιμή των 3,62 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v