”Τούρμπο” ο Τιτάνας

Στα... πράσινα ο FTSE-20, με τον Τιτάνα (4,7%) να αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση του τρόπου με τον οποίο κινούνται μεθοδικά οι ξένοι. Σε θετικό κλίμα και μέρος της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι... παραφωνίες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η περίπτωση του Τιτάνα είναι ενδεικτική της στρατηγικής με την οποία κινούνται μεθοδικά κυρίως οι ξένοι.

Για το μέγεθος ενός ομίλου το +5,33% με αγοραστές επιθετικούς μέχρι τα 27,3 ευρώ αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του πώς κινούνται οι συγκεκριμένοι παίκτες.

Παράδειγμα χρήσιμο για μετοχές και άλλων δραστηριοτήτων, κατηγοριών και κεφαλαιοποίησης.

Η εικόνα του FTSE-20 περίπου μία ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης είναι... μετά συγχωρήσεως ”καταπράσινη”.

Αντίδραση που πραγματοποιείται με συγκριτικά λίγες συναλλαγές, στοιχείο που επιβεβαιώνει την εκτίμηση όσων υποστηρίζουν πως περιορίζεται σημαντικά η προσφορά – πωλήσεις.

Από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν μετοχές των Εθνικής Ακινήτων, Μαΐλλης, ΕΧΑΕ, Ακτωρ, Chipita.

Όμως, δυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσουν τίτλοι εταιριών όπως Κλωστήρια Ναούσης, Κλωνατέξ, κυρίως, όμως, Lannet, όπου οι συναλλαγές ξεπερνούν πλέον τα 2 εκατ. τεμάχια και η αρνητική μεταβολή το 6,5%.

Λόγω των ημερών και των άοκνων προσπαθειών των εποπτικών αρχών της Σοφοκλέους, οι οποίες ορθώς θέτουν εκτός διαπραγμάτευσης μετοχές εταιριών όπως Λεβεντάκης-Βερνίκος, Δάιος, διαμορφώνεται στην αγορά η εκτίμηση πως για ορισμένες εισηγμένες, αλλά και για κάποιες ισχυρές ΑΧΕ υπάρχει το... απυρόβλητο.

Επειδή προφανώς η συγκεκριμένη εκτίμηση απηχεί απόψεις παραδόπιστων κύκλων της Σοφοκλέους, εκτιμούμε πως οι αρχές θα πρέπει έμπρακτα να τους διαψεύσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v