Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστολή διαπραγμάτευσης για Δάιο και Λεβεντάκη

Την αναστολή διαπραγμάτευσης των εταιριών Δάιος Πλαστικά και Γ. Λεβεντάκης (πρώην Βερνίκος) από σήμερα 14 Φεβρουαρίου αποφάσισε ο πρόεδρος του ΧΑ, κ. Σπ. Καπράλος, λαμβάνοντας υπόψη σημερινό έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι λεπτομέρειες.

Αναστολή διαπραγμάτευσης για Δάιο και Λεβεντάκη
Την αναστολή διαπραγμάτευσης των εταιριών Δάιος Πλαστικά και Γ. Λεβεντάκης (πρώην Βερνίκος) από σήμερα 14 Φεβρουαρίου αποφάσισε ο πρόεδρος του ΧΑ, κ. Σπ. Καπράλος, λαμβάνοντας υπόψη σημερινό έγγραφο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, όσον αφορά την εισηγμένη εταιρία Δάιος Πλαστικά, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει διαπιστώσει ότι η εισηγμένη εταιρία δεν έχει προβεί στη δημοσίευση σχετικού πληροφοριακού δελτίου όσον αφορά την απόφαση της γενικής συνέλευσης της 19ης Ιανουαρίου 2005, στην οποία αποφασίσθηκε η ουσιώδης τροποποίηση του σκοπού της εταιρίας, και δεν έχει ενημερώσει με σαφήνεια και πληρότητα το επενδυτικό κοινό σχετικά με την απόφαση που ελήφθη στην προαναφερόμενη γενική συνέλευση, να αγορασθεί από τον πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο και βασικό μέτοχό της ακίνητο ιδιοκτησίας του, σε τιμή η οποία δύναται να ανέλθει μέχρι το εξαπλάσιο της τιμής που εκείνος είχε καταβάλει για την αγορά του ίδιου ακινήτου μόλις προ εξαμήνου.

Οσον αφορά την εισηγμένη εταιρία Γ. Λεβεντάκης (πρώην Βερνίκος), η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπίστωσε ύστερα από επιτόπιο έλεγχο που διενήργησε ότι στερείται παντελώς των προϋποθέσεων οργάνωσης και λειτουργίας που προβλέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας για την εταιρική διακυβέρνηση και τον κανονισμό συμπεριφοράς των εισηγμένων εταιριών, δεδομένου ότι μεταξύ άλλων δεν διαθέτει εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας που να ανταποκρίνεται στη δραστηριότητά της, δεν διαθέτει εσωτερικό ελεγκτή και οικονομικό διευθυντή και δεν έχει διασφαλίσει εν γένει την οργάνωση, τις δομές και τους μηχανισμούς εσωτερικής λειτουργίας που είναι απαραίτητοι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μετόχων της και του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v