Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία ΑΧΕ: Αλλαγές σε συστάσεις 4 εταιριών

Αλλαγές στις συστάσεις των Μαΐλλη, Jumbo, Ιντρακόμ και Inform Lycos περιέχει το εβδομαδιαίο report της Εγνατία ΑΧΕ (14/2/2005), ενώ εκφράζεται η εκτίμηση ότι ο Γ.Δ. έχει ακόμη δυνατότητα ανόδου κατά 6,3%.

Εγνατία ΑΧΕ: Αλλαγές σε συστάσεις 4 εταιριών
Τέσσερις αλλαγές στις συστάσεις εισηγμένων εταιριών περιέχει το εβδομαδιαίο report της Εγνατία Χρηματιστηριακή με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου, όπου εκφράζεται και η εκτίμηση της εταιρίας περί τάσεων συσσώρευσης στη Σοφοκλέους εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έτους.

Συγκεκριμένα, η Εγνατία αλλάζει τη σύσταση για το Μαΐλλη από ”buy” σε ”accumulate”, για την Intracom από ”hold” σε ”accumulate”, για την Inform Lycos από ”accumulate” σε ”hold” και για την Jumbo από ”hold” σε ”accumulate”.

Σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις, η χρηματιστηριακή εξακολουθεί να ”βλέπει” κάποιο upside potential για το Γ.Δ. (το οποίο κυμαίνεται στο 6,3%), αν και όπως επισημαίνει έχει σημαντικά ”στενέψει” λόγω του πρόσφατου ”ράλι”. Παρά τη θεωρητικά περιορισμένης δυνατότητας ανοδική κίνηση, η Εγνατία εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη σε ό,τι αφορά την πορεία της αγοράς σχετίζοντας την εκτίμησή της με τα κέρδη.

Η εταιρία θεωρεί πλήρως δικαιολογημένη την ελαφριά αποκόμιση κερδών που παρατηρήθηκε στον τραπεζικό κλάδο, κάτι το οποίο αποδίδει στην εμπλοκή με το Ασφαλιστικό των τραπεζών και τα ελκυστικά κεφαλαιακά κέρδη που συσσωρεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Ωστόσο, στο ίδιο report περιέχεται η εκτίμηση ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον για τράπεζες θα αναθερμανθεί, αν δεν προκύψουν αρνητικά νέα από το θέμα του Ασφαλιστικού τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v