Ο Τύπος της Τετάρτης

Στα έσοδα του Δημοσίου, στο ρεκόρ 4ετίας του Γενικού Δείκτη, στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών, στα οικονομικά μεγέθη 2004 της Coca-Cola 3Ε, αλλά και στον πλήρη έλεγχο της Δέλτα Γάλακτος από τη Δέλτα Συμμετοχών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στα έσοδα του Δημοσίου, στο ρεκόρ 4ετίας του Γενικού Δείκτη, στις εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών, στα οικονομικά μεγέθη 2004 της Coca-Cola 3Ε, αλλά και στον πλήρη έλεγχο της Δέλτα Γάλακτος από τη Δέλτα Συμμετοχών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ecofin: Η σύσταση για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ επισημοποιείται στο Ecofin από τον Επίτροπο Χ. Αλμούνια σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Έσοδα Δημοσίου: ”Εκτός ελέγχου” και στόχων κινήθηκαν τον προηγούμενο μήνα τα έσοδα του Δημοσίου, ενώ οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ ήταν μειωμένες κατά 4,16% αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά αποδεικνύει η κατάρρευση των εσόδων του ΦΠΑ τον Ιανουάριο αναφέρει Το Βήμα.

Σε πιεστικό δημοσιονομικό καθεστώς κινείται η ελληνική οικονομία, καθώς συνεχίζεται η σημαντική υστέρηση στα δημόσια έσοδα, ενώ εξαντλούνται τα όρια του δανεισμού και οι δαπάνες για τόκους εφέτος θα είναι υψηλότερες από το ΠΔΕ, σημειώνει η Εξπρές.

ΣΕΒ: Ύφεση μακράς διαρκείας προβλέπει ο ΣΕΒ σύμφωνα με την Ημερησία, που συμπληρώνει πως μόνη διέξοδος φέρονται να είναι οι νέες επενδύσεις.

Σοφοκλέους: Στα επίπεδα του καλοκαιριού του 2001 επέστρεψε η χρηματιστηριακή αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ρεκόρ 4ετίας υψηλότερα των 3.000 μονάδων, επισημαίνει η Ημερησία.

Στα επίπεδα της αναβάθμισής της από τη Morgan Stanley το Μάιο του 2001 επέστρεψε η Σοφοκλέους, κλείνοντας πάνω από τις 3.000 μονάδες και συγκεκριμένα στις 3.013,41 με κέρδη 2,20% αναφέρει το Κέρδος.

Οι ξένοι επενδυτές ανεβάζουν τις τιμές των μετοχών στην Αθήνα, επικεντρώνοντας τις αγορές στις τράπεζες, για τις οποίες δίνουν διαρκώς νέες, ολοένα και υψηλότερες τιμές–στόχους, σημειώνει Το Βήμα.

Ασφαλιστικό: Βόμβα έτοιμη να εκραγεί πριν από το 2010 χαρακτήρισε το Ασφαλιστικό ο αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Κ. Αναγνωστόπουλος, σύμφωνα με την Ημερησία.

Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Σύντομα ”θα βγει στον αέρα” το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την ”ενίσχυση της γυναικείας ανταγωνιστικότητας” που εντάσσεται στο Γ΄ ΚΠΣ και η πλήρης κατανόηση των μηχανισμών λειτουργίας του προγράμματος αποτελεί ”βασικό κλειδί” για την ενεργοποίηση χιλιάδων γυναικών που θα θελήσουν να μετατραπούν σε επιχειρηματίες και να εξασφαλίσουν σημαντικού ύψους ενισχύσεις στα πρώτα χρόνια λειτουργίας νεοϊδρυόμενων επιχειρήσεων, τονίζει το Κέρδος.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Τρεις είναι οι άξονες της πρότασης των τραπεζών για το Ασφαλιστικό, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η Eurobank αντιδρά και επιμένει στις μεμονωμένες λύσεις.

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η διαδικασία εξεύρεσης λύσης για το Ασφαλιστικό των τραπεζών, με τους τραπεζοϋπαλλήλους να ζητούν την απόσυρση των θέσεων του υπουργείου Οικονομίας για να συνεχίσουν τον διάλογο και τους τραπεζίτες να δυσκολεύονται να καταλήξουν σε ενιαίες θέσεις όσον αφορά στη χρηματοδότηση της λύσης, σημειώνει Το Βήμα.

Ομόλογο Δημοσίου: Κατά 0,19% πάνω από το 10ετές γερμανικό ομόλογο τιμολογήθηκε χθες το νέο 10ετές ομόλογο αναφοράς του ελληνικού Δημοσίου, επισημαίνει Το Βήμα.

Μπουρμπούλια: Παραπέμπεται για τρία πλημμελήματα η ανακρίτρια για την υπόθεση του Χ.Α. επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

ΟΤΕ: Μετά τη ρήξη, την απεργία και τις αντιπαραθέσεις με αιχμή τις ατομικές συμβάσεις για τους νέοπροσλαμβανόμενους, ΟΤΕ και ΟΜΕ-ΟΤΕ επανήλθαν χθες στο τραπέζι του διαλόγου με συναινετική διάθεση, αναφέρει η Καθημερινή.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στα οικονομικά μεγέθη 2004 της Coca-Cola Τρία Έψιλον αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης.

Δέλτα: Στην απόκτηση του 100% της Δέλτα Γάλακτος από τη Δέλτα Συμμετοχών αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

ΕΥΔΑΠ: Κύμα απαιτήσεων κρατικών επιχειρήσεων από το Δημόσιο προβληματίζει το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως είναι ενδεικτικό ότι η ΕΥΔΑΠ απαιτεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το ιλιγγιώδες ποσό των 200 εκατ. ευρώ που προκύπτει από ανεξόφλητους λογαριασμούς κρατικών υπηρεσιών.

ΤΙΜ Hellas: Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Telecom Italia Mobile (TIM), με διεθνείς εταιρίες επενδύσεων, με αντικείμενο την πώληση της ελληνικής θυγατρικής TIM Hellas με τίμημα που φαίνεται πως θα προσεγγίζει τα 2 δισ. δολάρια, αναφέρει η Καθημερινή.

Τράπεζα Αττικής: Ομολογιακό δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ εκδίδει η Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως στις προτεραιότητες συμπεριλαμβάνεται και η πώληση του 38% από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v