Εκθέσεις Ξένων - ΟΠΑΠ κλέβουν τις εντυπώσεις

”Παίζουν” μέσω των εκθέσεων οι ξένοι, οι οποίοι με επίκεντρο τις τράπεζες θέτουν άλλοτε υψηλότερα και άλλοτε χαμηλότερα τον πήχη. Στο προσκήνιο λόγω αποτελεσμάτων και μερίσματος ο ΟΠΑΠ, μικρότερη του αναμενομένου η πίεση σε Εμπορική, ενώ επανέρχεται στο προσκήνιο η ακτοπλοΐα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καλύτερη του αναμενομένου είναι η μέχρι στιγμής αντίδραση των μετοχών της Εμπορικής και δευτερευόντως της Πειραιώς.

Αντιθέτως, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα 2004 θεωρείται αναμενόμενη και απόλυτα δικαιολογημένα η υπεραντίδραση της μετοχής του ΟΠΑΠ.

Στη μετοχή της Εμπορικής η προσφορά παραμένει συντηρητικά σε χαμηλό επίπεδο, η δε ελάχιστη τιμή ημέρας διαμορφώθηκε στα 23,68 ευρώ

(-1,66%).

Η μέχρι στιγμής εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση παραπέμπει μάλλον σε μικρή διόρθωση - σταθεροποίηση προς τις 1.692 μονάδες.

Με αυτό το κλίμα και με δεδομένα τα όσα συνέβησαν με τα Κλωστήρια Ναούσης, η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 3, καθώς από το MID-40 ενισχύεται η τιμή των S&B Ορυκτά, Άκτωρ, Αττικής, Εθνική Ακινήτων, Αttica Group, Ηρακλής, Ιατρικό Αθηνών, Τέρνα και Βωβός.

Και στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση η εικόνα φαίνεται να διαμορφώνεται σε βάρος μετοχών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών, με τις καλές, όμως, περιπτώσεις να ξεχωρίζουν για μία ακόμη φορά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως εν όψει ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, κινούνται θετικά μετοχές εταιριών όπως Λύκος, Auto Hellas, Αλουμύλ, Στρίντζης, Πλαστικά Θράκης, Μινωικές, Θεμελιοδομή.

Σημείωση: Με καθυστέρηση 15 ημερών ανακοινώθηκε η μεταβίβαση σε ”τρίτους” μειοψηφικού ποσοστού της μέχρι πρότινος βασικής μετόχου της Δυναμική Ζωή Αναστασίας Μπουγιατιώτη.

Για πολλοστή φορά η αγορά δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι ”τρίτοι”, ποιος είναι ο αγοραστής και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες

-εάν διεξάγονται- αναφορικά με την εισαγωγή της εταιρίας, τον ανάδοχο, τον κύριο ανάδοχο και όσους μεγαλοσχήμονες θεσμικούς επενδυτές ενδιάμεσα πρόλαβαν και ξεφόρτωσαν στην πλάτη του κοσμάκη.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το... πήδημα για τις αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v