Σε καθεστώς επιτήρησης τα Κλ. Ναούσης (update2)

Σε καθεστώς επιτήρησης θέτει από αύριο, Παρασκευή, τη μετοχή των Κλωστηρίων Ναούσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.gr. Τι απαντά η εισηγμένη.

Σε καθεστώς επιτήρησης τα Κλ. Ναούσης (update2)
Σε καθεστώς επιτήρησης θέτει από αύριο, Παρασκευή, τη μετοχή των Κλωστηρίων Ναούσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.gr.

Εξάλλου η εισηγμένη με ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι σημερινές αποφάσεις του ΧΑ, αναφορικά με τη μεταβολή του καθεστώτος διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και δεν αποτελούν οιωνό αρνητικών εξελίξεων.

Η απόφαση ελήφθη μετά την εξέταση του ενημερωτικού δελτίου, και όπως αναφέρεται σχετικά το ΔΣ ”λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας ”ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.”, που εγκρίθηκε σύμφωνα με τα παραπάνω, το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε να εντάξει την εταιρεία, σε καθεστώς επιτήρησης από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2005 κατ’ εφαρμογή του Άρθρου 110 / Στοιχείο Β του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ στη σημερινή του συνεδρίαση εξέτασε και ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας ”Κλωστήρια Ναούσης”

α) για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρείας ”ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.”

β) για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και γ) για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο η εταιρεία προβαίνει:

α) σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 239.609 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι (πλην μετόχου ”ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.”) της απορροφώμενης ”ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.” (κάθε 1 παλαιά μετοχή θα ανταλλάσσεται με 0,3259986 νέες μετοχές).

Οι μέτοχοι της απορροφώσας θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών, 20.030.391 κοινές ονομαστικές μετοχές, με νέα ονομαστική αξία ευρώ 0,30.

β) σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 50.675.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων κατόχων κοινών μετοχών και τιμή διάθεσης 0,30 ευρώ, με αναλογία 25 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ανά 10 παλαιές κοινές μετοχές.

γ) σε έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μη διαπραγματεύσιμου στο Χ.Α. με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, εκδίδοντας 16.666 μετατρέψιμες σε μετοχές ομολογίες ονομαστικής αξίας ευρώ 300 εκάστης. Η διάρκεια του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι τριετής.

Επίσης, το ΔΣ του ΧΑ ενέκρινε την εισαγωγή της συμπληρωματικής σειράς μετοχών της εταιρείας ”ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με την εταιρεία ”ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.”

* Τι απαντούν τα Κλωστήρια Ναούσης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας για:

1. Τη συγχώνεση με απορρόφηση της θυγατρικής ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.

2. Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό συσσωρευμένων ζημιών και ανάλογη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

3. Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων κατά 15.202.500 ευρώ, με την έκδοση 50.675.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών κατ’ αναλογία 25 νέες για κάθε 10 υφιστάμενες, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ και τιμή διάθεσης επίσης 0,30 ευρώ.

4. Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου υπέρ των παλαιών μετόχων, ύψους μέχρι 5 εκατ. ευρώ και διάρκειας 3 ετών.

Όπως είχε ανακοινωθεί και στη Γενική Συνέλευση που ενέκρινε τα παραπάνω θέματα, οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του κλωστοϋφαντουργικού τομέα, που ως τελικό στόχο έχουν την εξυγίανσή του και την επιστροφή στη λειτουργική κερδοφορία.

Παράλληλα, ο Όμιλος Εταιρειών ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ μαζί με τις κύριες πιστώτριες τράπεζες προχώρησαν σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση μέρους του υφιστάμενου δανεισμού και τη παροχή νέας ρευστότηας μέσω ομολογιακού δανείου ύψους 20 εκατ. ευρώ. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και ξεκίνησε η εκταμίευση του ομολογιακού.

Για την αξιοποίηση των ως άνω εισροών με γνώμονα την αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση των λειτουργικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών της εταιρείας, εξειδικευμένοι σύμβουλοι στον κλωστοϋφαντουργικό τομέα έχουν αναλάβει τη συγκρότηση του σχεδίου αναδιάρθωσης και του αναλυτικού επιχειρησιακού σχεδίου καθώς και του πλάνου υλοποίησής του με συγκεκριμένους στόχους για την επόμενη πενταετία.

Οι ως άνω ενέργειες κρίνονται ωφέλιμες τόσο για την εταιρεία όσο και τους μετόχους της, καθώς θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή της διάρθρωση, θα μειώσουν τις χρηματοοικονομικές δαπάνες και τέλος θα ενισχύσουν και τα αποτελέσματα της. Σηματοδοτούν δε έμπρακτα, το γεγονός οτι από κοινού, η εταιρεία, η διοίκηση, οι κύριες πιστώτριες τράπεζες, σύμβουλοι με σημαντική πείρα και διεθνή εμπειρία τόσο στο χώρο της αναδιάρθρωσης όσο και στον κλωστοϋφαντουργικό τομέα, συνεργάζονται και προσχωρούν σε όλες τις απαραίτητες εκείνες ενέργειες που θα συμβάλλουν στην αναστροφή της παρούσας αρνητικής εικόνας, στο προσδιορισμό και υλοποίηση νέων στόχων και τελικά την επιστροφή στη λειτουργική κερδοφορία.

Παράλληλα το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε την ένταξη των μετοχών της εταιρείας στο καθεστώς ”Υπό Επιτήρηση” βασιζόμενοι στα στοιχεία του εγκριθέντος ενημερωτικού δελτίου που βεβαίως περιλαμβάνουν τα στοιχεία της χρήσης 2004 τα οποία για τους γνωστούς λόγους δεν παρουσιάζονται θετικά.

Πιστεύουμε οτι οι σημερινές αποφάσεις του Δ.Σ. του Χ.Α. είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ευελπιστούμε οτι η υπαγωγή των μετοχών στο καθεστώς διαπραγμάτευσης ”Υπό Επιτήρηση” δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση οιωνό αρνητικών εξελίξεων. Η διοίκηση της εταιρείας είναι βεβαία τα αποτελέσματα των ως άνω ενεργειών θα συντελέσουν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων μας και σύντομα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την άρση του καθεστώτος διαπραγμάτευσης από ”υπό Επιτήρηση” στο ”Συνεχές”.

Τέλος ενημερώνουμε οτι η εταιρεία θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καθώς και για την είσοδο των νέων μετοχών από τη συγχώνευση με απορρόφηση της θυγατρικής ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΟΤΥΡΓΙΑ ΑΕ και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό με νεότερες ανακοινώσεις

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v