”Χορεύοντας” με τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα χρήσης του 2004 εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν επιμέρους τίτλους διαμορφώνοντας ανάλογα τάση. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Εθνική, στον ΟΤΕ, βεβαίως στον ΟΠΑΠ που ανοίγει σήμερα τον ”χορό”, αλλά και σε επιλεγμένες μετοχές εταιριών της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ρυθμό των αποτελεσμάτων αρχίζει να κινείται η αγορά. Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ σήμερα, των Alpha και Εθνικής την επόμενη εβδομάδα θα καθορίσουν κατά πάσα πιθανότητα τη βραχυπρόθεσμη στρατηγική των ”παικτών”.

Αυτή η τακτική θα πρέπει να συνεκτιμάται με τη νευρικότητα που διαμορφώνεται και πάλι στις διεθνείς αγορές, τη σαφή βελτίωση οικονομικών μεγεθών αρκετών εισηγμένων, αλλά και την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να εκμεταλλευτεί τη θετική συγκυρία για να αποκομίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη.

Για σήμερα η Αγορά Παραγώγων δεν φαίνεται ικανή να ”τρομάξει” όσους έχουν τη δυνατότητα να εναλλάσσουν τις θέσεις τους από ”αγορά” σε ”πώληση” και ξανά σε ”αγορά”.

Αποκτά βέβαια ενδιαφέρον η ευχέρεια με την οποία ο όμιλος της Εθνικής προχωρά στην αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου, υπεραξίων και τακτικής παραμένοντας μακράν ο πρώτος ”παίκτης” της ελληνικής αγοράς.

Ειδικά για σήμερα θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην Alpha και στην Πειραιώς, ειδικότερα στη δεύτερη, καθότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν διατεθεί οι συμμετοχές του Δημοσίου και της Αγροτικής Τραπέζης.

Λόγω της θετικής εξέλιξης στη διαδικασία εθελουσίας εξόδου προσωπικού του ΟΤΕ, αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον τόσο η μετοχή όσο και η θυγατρική.

Αφενός μεν γιατί δικαιώνονται όσοι εξαρχής είχαν υποστηρίξει σθεναρά τη ”γραμμή Βουρλούμη” (μεταξύ αυτών και το euro2day), αφετέρου δε επειδή η κυβέρνηση διευκολύνεται από τη διαμόρφωση καλύτερης αποτίμησης.

Ας όψεται το μετατρέψιμο ομολογιακό, με τιμή μετατροπής σε σαφώς υψηλότερο επίπεδο.

Μεσοπρόθεσμα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μετοχές εταιριών που ανακοινώνουν αποτελέσματα, για τις οποίες οι εκτιμήσεις των αναλυτών είναι κατ’ αρχήν θετικές.

Από αυτή την άποψη ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή των Σαράντη, Frigoglass, Chipita, Μυτιληναίου, Μαΐλλη, ΕΧΑΕ και αρκετές ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v