Ο Τύπος της Παρασκευής

Στις αποφάσεις του Ecofin για την ελληνική οικονομία, στη νέα ανοδική κίνηση της Σοφοκλέους, στην επιτήρηση της μετοχής της Κλωστήρια Ναούσης, αλλά και στην επέκταση της Eurobank στη Σερβία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στις αποφάσεις του Ecofin για την ελληνική οικονομία, στη νέα ανοδική κίνηση της Σοφοκλέους, στην επιτήρηση της μετοχής της Κλωστήρια Ναούσης, αλλά και στην επέκταση της Eurobank στη Σερβία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ecofin: Το Ecofin ενέκρινε την εισήγηση της Κομισιόν και η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε καθεστώς επιτήρησης, αναφέρει η Ημερησία.

Οικονομικά μέτρα, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα θα, λάβει η ελληνική κυβέρνηση μετά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνει η Ελευθεροτυπία.

Σε ”διακριτική” επιτήρηση περνά και επίσημα η ελληνική οικονομία, η οποία πρέπει να επιστρέψει στις επιταγές του Συμφώνου Σταθερότητας το αργότερο μέχρι τέλος του 2006, αναφέρει το Κέρδος.

Την αυστηρή τήρηση του κρατικού προϋπολογισμού θέτει ως προτεραιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελλείμματος του Δημοσίου, για τον οποίο εγκρίθηκε επισήμως η διετής προθεσμία, επισημαίνει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Η νέα ανοδική κίνηση της Σοφοκλέους στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς και η συνεχιζόμενη προτίμηση των μεγάλων διεθνών οίκων σε εγχώριες τραπεζικές και άλλες μετοχές πιστοποίησαν για μια ακόμη φορά ότι στην αγορά επικρατεί δημιουργικός αναβρασμός και ισχυροί παίκτες αυξάνουν κατά συρροή τις θέσεις τους, διατηρώντας στο ακέραιο το ανοδικό momentum, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Σε επίπεδα ”ιλίγγου” έχει φτάσει ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., στις 3.006 μονάδες, επισημαίνει το Κέρδος, που συμπληρώνει πως μέχρι σήμερα τα εβδομαδιαία κέρδη στη Σοφοκλέους ξεπερνούν το 4% με σημαντικές εισροές κεφαλαίων από ξένους θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι έχουν ως κατεύθυνση τις μετοχές-”φιλέτα” της Σοφοκλέους, τις μεγάλες τράπεζες, τις εταιρίες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις επισημαίνει πως εδώ και καιρό η Σοφοκλέους κινείται κάτω από τις ”διαταγές” και τη βούληση των ξένων θεσμικών επενδυτών, συμπληρώνοντας πως η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται στον αστερισμό των μεγάλων οίκων του εξωτερικού.

Τυχερά Παιχνίδια: Η αγορά έχει εισέλθει σε περίοδο αναμονής εν όψει των ετήσιων αποτελεσμάτων για το 2004, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που επισημαίνει παράλληλα πως ένας κλάδος που ”κλέβει” την παράσταση τα τελευταία έτη στη Σοφοκλέους είναι αυτός των τυχερών παιχνιδιών, αφού οι εταιρίες που περιλαμβάνει ετοιμάζονται να τινάξουν την ”μπάνκα” στον αέρα, με πρωτοστάτη τη μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ άλλες δύο εταιρίες του κλάδου, η Hyatt και η Intralot, εκτιμάται πως θα ανακοινώσουν θετικές μεταβολές στα μεγέθη τους.

Intralot: Τα οικονομικά μεγέθη 2004 της Intralot σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Παρασκευής.

ΟΤΕ: Πολύ κοντά στη συμφωνία για τη δρομολόγηση του μεγαλύτερου προγράμματος εθελουσίας εξόδου σε ΔΕΚΟ βρίσκονται ο ΟΤΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, αναφέρει η Καθημερινή, η οποία επικαλούμενη πληροφορίες αναφέρει πως έχει επέλθει συμφωνία των δύο μερών ως προς τα παρεχόμενα κίνητρα, την αναγνωρισιμότητα πλασματικών χρόνων προϋπηρεσίας και τη χρηματοδότηση με έντοκο δάνειο από τον ΟΤΕ του Ταμείου Αρωγής με ποσό μέχρι 180 εκατ. ευρώ.

Alpha Bank: Νέα εξαγορά στη Σερβία σχεδιάζει η Alpha Bank αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η ηγεσία της Alpha Bank, μετά τη Jubanka, αναζητά και δεύτερη τράπεζα στο Βελιγράδι.

Eurobank: Για άνοιγμα στην Πολωνία από τη Eurobank κάνει λόγο η Ημερησία, που επισημαίνει πως στόχος της τράπεζας είναι να καταστεί ισχυρή περιφερειακή δύναμη στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με στόχο να καταστεί ένας από τους ισχυρότερους τραπεζικούς ομίλους στη Σερβία την προσεχή πενταετία, η Eurobank ενδιαφέρεται να εξαγοράσει άλλες δύο σερβικές τράπεζες, ενώ ήδη ολοκλήρωσε την εξαγορά της EFG Eurobank Beograd, αναφέρει το Κέρδος.

ΕΛΠΕ: Άδοξο τέλος είχε η ”αργοναυτική εκστρατεία” των ΕΛΠΕ σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία επισημαίνει πως η προ πενταετίας φιλόδοξη στρατηγική του ομίλου για επέκταση εντός των συνόρων που οδήγησε σε επενδύσεις από τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, μέχρι και τη μακρινή Γεωργία στον Καύκασο, αποδείχτηκε αντιοικονομική.

Κλωστήρια Ναούσης: Σε καθεστώς επιτήρησης τέθηκε η μετοχή της Κλωστήρια Ναούσης αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως τα στοιχεία του ενημερωτικού δελτίου δεν έπεισαν το Χ.Α.

Marfin Bank: Όλα τα ενδεχόμενα από θέση ισχύος εξετάζει η Marfin Bank και προβλέπει κέρδη 0,90 ευρώ ανά μετοχή για το 2005, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v