Νέα εκτίναξη, μετά την... εξαέρωση

Όσοι ”πόνταραν” τις τελευταίες μέρες σε ΟΤΕ, Cosmote και το placement της Intracom, μετρούν γρήγορα και σημαντικά κέρδη. Πολύτιμοι, βεβαίως, αρωγοί οι τράπεζες, με την αναλογία ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου 2,5 προς 1. Ορισμένες μετοχές αποτελούν τις επόμενες επιλογές των παικτών της Σοφοκλέους. Περνούν τα πακέτα σε Intracom.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή τις τηλεπικοινωνίες (2,8%) και αρωγό τις τράπεζες (1,36%), η αγορά κινείται επιθετικότερα και ταχύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν προς νέα υψηλά.

Στις 3.060,6 μονάδες διαμορφώθηκε η πρώτη κορυφή, καθώς στον ΟΤΕ οι αγοραστές εμφανίζονταν μέχρι τα 14,54 ευρώ, στην Cosmote προς τα 15,74 ευρώ, στην Intracom προς τα 4,68 ευρώ και στην Intralot προς τα 22,8 ευρώ.

Στην Intracom περνούν αυτή τη στιγμή τα πακέτα της Intracom στην τιμή των 4,52 ευρώ, εξέλιξη που επισημοποεί τη διάθεση ενός επιπλέον μειοψηφικού ποσού, κάτι το οποίο έγκαιρα είχε επισημανθεί από το euro2day.gr.

Το ενδιαφέρον, όμως, στοιχείο της υπόθεσης είναι πως η σε μεγάλο βαθμό ”εξαέρωση” προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης επιτρέπει την άμεση επανάκαμψη όσων δραστηριοποιούνται σε μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Έτσι, η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται πλέον στο περίπου 2,5 προς 1, με αρκετούς τίτλους να υπεραποδίδουν, με αγοραστές σε υψηλά επίπεδα τιμών.

Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η αντίδραση προς τα 3,62 ευρώ στη Νotos, μετοχή για την οποία εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον και από ξένους διαχειριστές, καθώς και στις Άκτωρ, Αττικής, Εγνατία, ΔΟΛ, Ιατρικό Αθηνών, Ολυμπιακή Τεχνική, Μέτκα και Εθνική Ακινήτων.

Προς τα 3,58 ευρώ εμφανίζονται αγοραστές στη Lamda Development, στα υψηλά των 6,04 ευρώ στο Σαράντη, αλλά και στις Χατζηιωάννου, Μινωικές, Μηχανική, Κυριακίδης, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ και ΑΕΓΕΚ.

Από τεχνικής πλευράς (με βάση το διάγραμμα των τελευταίων 6 ημερών), σε σημείο καμπής βρίσκονται οι μετοχές εταιριών όπως Ίλυδα, Πετζετάκις, Marfin Group (και λόγω μερίσματος), Καρδασιλάρης, Fashion Box, Ελτράκ, ΟΛΘ, Ελγέκα, S&B Ορυκτά και ορισμένες ακόμη.

Για την επόμενη ώρα με τη στήριξη κυρίως των τηλεπικοινωνιών αναμένεται διεύρυνση του ενδιαφέροντος προς μετοχές εταιριών που υποαποδίδουν έναντι των αντίστοιχων κλαδικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v