Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα χρέη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών προς τις τράπεζες, η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, η νέα απεργία της ΟΤΟΕ και η νέα πρόταση των εκπροσώπων των τραπεζών για το Ασφαλιστικό, καθώς και τα αποτελέσματα χρήσης της Marfin Financial Group είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Τα χρέη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών προς τις τράπεζες, η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, η νέα απεργία της ΟΤΟΕ και η νέα πρόταση των εκπροσώπων των τραπεζών για το Ασφαλιστικό, καθώς και τα αποτελέσματα χρήσης της Marfin Financial Group είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Πέμπτης.

Ecofin: Την υπαγωγή της Ελλάδας στις πρόνοιες του άρθρου 104,9 της Συνθήκης του Μάαστριχ περί υπερβολικών ελλειμμάτων αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Ένωσης, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Οικονομία: Στο 6,22-6,4% διαμορφώνεται το έλλειμμα για το 2004, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία απειλεί άμεσα την Ελλάδα με κυρώσεις, αναφέρει η Ημερησία.

Σκληρή στάση κρατάει η κυβέρνηση για να στηρίξει την εισοδηματική πολιτική, η οποία ήδη προκαλεί θύελλα αντιδράσεων αναφέρει η Ημερησία που παράλληλα συμπληρώνει πως δόθηκε τελεσίγραφο στους διοικητές των ΔΕΚΟ από την κυβέρνηση εάν δώσουν αυξήσεις πάνω από 3,6%.

Στις πρώτες παρεμβάσεις στον προϋπολογισμό των υπουργείων με περικοπές δαπανών αλλά και σε πιέσεις – δια του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα - προς τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ οι αυξήσεις αποδοχών να μην ξεπεράσουν το 3,6% και να μην ξεφύγουν οι λογαριασμοί τους προχωράει η κυβέρνηση, σύμφωνα με Το Βήμα.

Οφειλές: Απογειώνονται οι οφειλές προς τις τράπεζες σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο η οποία σημειώνει πως ιδιώτες και επιχειρήσεις χρωστούν 117 δισ. ευρώ.

Με αμείωτη ένταση και με σαφή αυξητική τάση συνεχίζουν να ”καλπάζουν” τα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, τεκμηριώνοντας έτσι όλο και περισσότερο τις ανησυχίες της κυβέρνησης και Τραπέζης της Ελλάδος για κινδύνους υπερδανεισμού, με πρόσφατες συνέπειες τόσο στα νοικοκυριά όσο και στις τράπεζες τονίζει το Κέρδος.

Σοφοκλέους: Η είδηση για έκρηξη κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν ανέκοψε τη φρενήρη άνοδο της Σοφοκλέους, σημειώνει Το Βήμα που παράλληλα συμπληρώνει πως μεγάλα πακέτα τίτλων ελληνικών επιχειρήσεων περνούν σε ξένους θεσμικούς επενδυτές μέσω του Χ.Α.

Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις: Σε ιδιώτες θα δοθούν οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις αναφέρει η Ημερησία που συμπληρώνει πως εντός των επόμενων ημερών προωθείται στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο.

Εμπορικές χρήσεις θα επιτρέπονται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε ποσοστό 10% της επιφάνειάς τους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την αξιοποίησή τους, ενώ δεν απομακρύνεται καμία από τις προσωρινές, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Ναυτιλία: Στα 25 δισ. δολ. φθάνουν τα δάνεια της ναυτιλίας σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Νίκο Ευθυμίου, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Αντικρουόμενες απόψεις για την περαιτέρω πορεία της ναυλαγοράς των δεξαμενόπλοιων καταγράφονται μεταξύ στελεχών τραπεζών και ναυλομεσιτών, σύμφωνα με Το Βήμα.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Γέφυρα προς την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών έριξαν χθες οι εκπρόσωποι των τραπεζών, οι οποίοι συμφώνησαν για πρώτη φορά, σε ενιαία πρόταση κατά τη συνεδρίαση της τεχνικής επιτροπής που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τονίζει η Καθημερινή.

Οριακά διαφοροποιημένη πρόταση κατέθεσαν χθες οι διοικήσεις των τραπεζών για το ασφαλιστικό του κλάδου, σημειώνει η Εξπρές.

ΟΤΟΕ: Νέες απεργίες για 21 και 28 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΟΤΟΕ ζητώντας λύση του ασφαλιστικού σε ενιαία βάση, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζα Πειραιώς: Κοντά στην εξαγορά της Atlas Banka βρίσκεται ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς σύμφωνα με την Ημερησία που σημειώνει πως στόχος του ομίλου είναι να χρησιμοποιήσει την Atlas Banka ως βάση την επέκτασή του στη Σερβία.

Intracom: Στο placement που πραγματοποίησε η Intracom αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης.

Marfin Bank: Στα 20,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Marfin Bank στο σύνολο της απελθούσας χρήσης, ενώ η Τράπεζα θα διανείμει μέρισμα ύψους 0,8 ευρώ, επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Το Κέρδος συμπληρώνει πως η μερισματική απόδοση της Marfin Bank διαμορφώνεται στο 9%.

ΜΕΒΓΑΛ: Ναυαγεί η πώληση της ΜΕΒΓΑΛ σύμφωνα με την Ημερησία που επισημαίνει πως οι διαπραγματεύσεις με τη Nestle οδηγούνται σε άδοξο τέλος.

Citibank: Ο γενικός διευθυντής επιχειρηματικής πίστης της Citibank, εκτιμά σε συνέντευξή του στο Κέρδος ότι η αποτελεσματική σύμπραξη του τραπεζικού συστήματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v