ΑΧΕ: Ηπιες κινήσεις αποκόμισης κερδών

Τη διατήρηση του θετικού κλίματος στη Σοφοκλέους προβλέπουν οι χρηματιστηριακές, ενώ μερίδα αναλυτών εκτιμά πως ενδέχεται να παρουσιαστούν ήπιες τάσεις αποκόμισης κερδών. Στο επίκεντρο ΟΤΕ και τράπεζες.

ΑΧΕ: Ηπιες κινήσεις αποκόμισης κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis εκτιμά πως η αγορά θα συνεχίσει τις καλές επιδόσεις της, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή του ΟΤΕ, αλλά και οι τραπεζικοί τίτλοι αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities εκτιμά πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στα θεμελιώδη μεγέθη των επιχειρήσεων, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων της χρήσης 2004 έχει ήδη ξεκινήσει.

Επίσης, η Σίγμα Securities συμπληρώνει ότι η Σοφοκλέους θα διατηρήσει το θετικό της momentum βραχυπρόθεσμα, εκτός εάν ορισμένες εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσιάσουν αρνητικές εκπλήξεις για το 2004 ή υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις από το εξωτερικό.

Το ενδεχόμενο ήπιων τάσεων αποκόμισης κερδών εντοπίζει για σήμερα η Εγνατία Finance, σε συνέχεια του πρόσφατου ”ράλι”, το οποίο οδήγησε την ελληνική αγορά σε διεύρυνση του χάσματος των επιδόσεων έναντι των ξένων αγορών.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΤΕ θα διατηρηθεί και σήμερα, σε συνέχεια των θετικών εξελίξεων γύρω από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ενώ το placement της Πειραιώς αναμένεται να διατηρήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών στις τραπεζικές μετοχές.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως το ενδεχόμενο πτωτικής κίνησης στην παρούσα φάση δεν είναι πιθανό, αν και επισημαίνει πως το πλέον λογικό σενάριο θα είναι μια ”στάση για ανάσα”.



Τι έγινε χθες: Υψηλότερα έκλεισε χθες η Σοφοκλέους, χαμηλότερα όμως από τα υψηλά της, καθώς παρατηρήθηκαν τάσεις αποκόμισης κερδών προς το τέλος της συνεδρίασης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν, με τον FTSE-20 να κλείνει κατά 0,52% υψηλότερα, καθοδηγούμενος από την Εθνική Τράπεζα (0,97%), τον ΟΤΕ (1,14%) και την Coca-Cola 3Ε (2,53%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v