Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Ξεκινά κάλυψη για Πειραιώς και Εμπορική

Κάλυψη για τις μετοχές των Τράπεζας Πειραιώς και Εμπορικής Τράπεζας με τιμή-στόχο τα 14,8 ευρώ και τα 19,5 ευρώ αντίστοιχα ξεκινάει η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17/2. Συνιστά ”hold” για τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς και ”sell” για τη μετοχή της Εμπορικής.

Citigroup: Ξεκινά κάλυψη για Πειραιώς και Εμπορική
Κάλυψη για τις μετοχές των Τράπεζας Πειραιώς και Εμπορικής Τράπεζας με τιμή-στόχο τα 14,8 ευρώ και τα 19,5 ευρώ αντίστοιχα ξεκινάει η Citigroup σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου.

Ο ξένος οίκος συνιστά ”hold” για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και ”sell” για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας.

Σημειώνεται πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (17 Φεβρουαρίου) η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε στα 15,24 ευρώ και της Εμπορικής στα 24,08 ευρώ.

Η Citigroup σημειώνει πως παραμένει αισιόδοξη για την ελληνική τραπεζική αγορά, επισημαίνοντας πως το ”ευνοϊκό” περιβάλλον δεν οδήγησε σε υψηλές αποδόσεις τις Πειραιώς και Εμπορική.

Συμπληρώνει δε πως οι εν λόγω τίτλοι είναι ”ακριβοί” σε σχέση με τις άλλες τραπεζικές μετοχές καθώς διαπραγματεύονται 18-20 φορές τα κέρδη του 2005, έναντι 14 φορών του μέσου όρου.

Επίσης, ο ξένος οίκος σχολιάζει θετικά την στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς για οργανική επέκταση, αλλά προσθέτει πως οι αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν έχουν ήδη συνυπολογιστεί στην τιμή της μετοχής της τράπεζας.

Παράλληλα, εξηγεί πως η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε φάση επέκτασης, σημειώνοντας πως έχει διευρύνει το δίκτυο των καταστημάτων της κατά περίπου 19% εντός του 2004, στοχεύοντας σε περαιτέρω ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά την Εμπορική Τράπεζα εμφανίζεται ”σκεπτική” για τη στρατηγική της, αλλά και για την ικανότητα της διοίκησης όσον αφορά στη διαχείριση του κόστους, καθώς και για την κεφαλαιουχική της θέση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v