Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Εκτιμήσεις για μεγέθη 2004 των ΔΕΗ-ΕΛΠΕ

Αύξηση 9,3% στα καθαρά κέρδη 2004 της ΔΕΗ προβλέπει η Marfin Analysis, καθώς εκτιμά πως θα ανέλθουν στα 332,9 εκατ. ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τα ΕΛΠΕ η χρηματιστηριακή προβλέπει ”αδύναμο” τέταρτο τρίμηνο.

Marfin: Εκτιμήσεις για μεγέθη 2004 των ΔΕΗ-ΕΛΠΕ
Αύξηση 9,3% στα καθαρά κέρδη 2004 της ΔΕΗ προβλέπει η Marfin Analysis, όπως αναφέρει στο πρωινό της report με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2005.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή παραθέτει και τις προβλέψεις της για τα μεγέθη των ΕΛΠΕ.

Σημειώνεται πως η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2004 στις 24 Φεβρουαρίου και τα ΕΛΠΕ την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα και όσον αφορά στη ΔΕΗ, η Marfin Analysis προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών της Επιχείρησης θα ενισχυθεί κατά 4,4% διαμορφούμενος στα 4,067 δισ. ευρώ.

Τα EBITDA της ΔΕΗ αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 8,9%, στα 1,24 δισ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 9,3% στα 332,9 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, αυτό που χρήζει προσοχής από τα οικονομικά μεγέθη του τελευταίου τριμήνου του 2004 είναι κατά πόσον η διοίκηση της ΔΕΗ κατάφερε να επαναφέρει τα λειτουργικά κόστη στα ”κανονικά” επίπεδα, σε συνέχεια των αυξημένων εξόδων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, στο τρίτο τρίμηνο του 2004.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η διοίκηση της ΔΕΗ πρόσφατα ανέφερε πως το προς διανομή μέρισμα για τη χρήση του 2004 θα διαμορφωθεί στα 0,90 ευρώ.

Σχετικά με τα ΕΛΠΕ, η Marfin Analysis εκτιμά πως τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 384,4 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να διαμορφώνεται στα 261,4 εκατ. ευρώ.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως δεν παραθέτει ποσοστιαία μεταβολή, καθώς τα στοιχεία δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα λόγω της απορρόφησης της Petrola τον Σεπτέμβριο του 2003.

Επίσης, αναφέρει πως οι επιδόσεις του ομίλου για το τέταρτο τρίμηνο του 2004 αναμένεται να είναι σημαντικά πιο ”αδύναμες” από το αντίστοιχο προηγούμενο, αφενός λόγω των αρνητικών επιδράσεων από τα αποθεματικά και αφετέρου λόγω του ”ισχυρού” ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v