Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει η όρεξη στη Σοφοκλέους;

Σε πλήρη συμπόρευση με τις διεθνείς αγορές κινήθηκε η Σοφοκλέους, επιβεβαιώνοντας τις αισιόδοξες προβλέψεις, ενώ θετικές ενδείξεις για τη συνέχεια προκύπτουν από τα επίπεδα κλεισίματος του Γενικού Δείκτη και του FT 20. Εντυπωσιακά κέρδη για Hyatt, Τιτάνα (νέο υψηλό τρέχοντος έτους), ”κινητήρια δύναμη” η Εθνική με νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Θετικές τεχνικές ενδείξεις, εν μέσω υποστηρικτικού διεθνούς κλίματος και όλα δείχνουν πως δεν πρέπει να αποκλειστεί κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα (όσον αφορά υψηλή κεφαλαιοποίηση και Γενικό Δείκτη).

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς, αναφέρονται στην βελτιωμένη (αλλά ευμετάβλητη ψυχολογία), όμως και εδώ οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν σαν σημείο αναφοράς τις διεθνείς Αγορές.

Στα θετικά της συνεδρίασης το κλείσιμο του Δείκτη πάνω από τις 2380 μονάδες και του FTSE πάνω από τις 1292 μονάδες, κάτι που τεχνικά ανοίγει τον δρόμο για τον πρώτο προς τις 2420 και για τον δεύτερο προς τις 1320 μονάδες, ενώ κάποια ”δειλή” κινητικότητα (αγνώστου διαρκείας) άρχισε να παρατηρείται σε μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση.

Ο Γενικός Δείκτης επιβεβαιώνοντας τις αισιόδοξες προβλέψεις της Παρασκευής, κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο (και σχετικά μακριά από το προηγούμενο κλείσιμο) κλείνοντας κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2383,49 μονάδες με κέρδη 1,31%, ενώ ο τζίρος λιγότερος του αναμενομένου έφθασε τα 112,1 εκ. από τα οποία τα 9,4 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση που είχε το ”γενικό πρόσταγμα” με σημαντικές απώλειες ΚΑΕ και Αγροτική, αρνητικό πρόσημο για την Βιοχάλκο και αμετάβλητος ο Γερμανός.

Όλοι οι άλλοι τίτλοι με θετική μεταβολή, τουλάχιστον εντυπωσιακός ο Τιτάνας (νέο υψηλό τρέχοντος έτους), ”κινητήρια δύναμη” η Εθνική (και εδώ νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό τρέχοντος έτους), κοντά στα υψηλά έτους Alpha Bank και Cosmote, σημαντικά κέρδη για Eurobank, Motor oil, Πειραιώς, Ελ. Πετρέλαια, Ελ. Τεχνοδομική, ΗΥΑΤΤ, Ιντρακόμ (πέρασε πάλι πάνω από τα 3 ευρώ), ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και θετικό πρόσημο για Εμπορική ΔΕΗ και Coca-Cola.

Αρκετά ικανοποιητική η τελική εικόνα (αν επιδείξει διάρκεια) με 199 ανοδικές μετοχές έναντι 84 πτωτικών και σε 18 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 7%.

Στα επιμέρους, τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Ηρακλή, σημαντικά κέρδη για Κορδέλλου, Noto, Alco, Μαθιό, ”ξεκουράστηκε” και κινείται πάλι ανοδικά ο Μπαλλής, όσοι γνωρίζουν τον χώρο θεωρούν ”προκλητικά φθηνή” την Mevaco, όμως τουλάχιστον εντυπωσιακή ήταν η εικόνα της Τέρνα καθώς κατέγραψε σημαντικά κέρδη με μικρό, σχετικά, όγκο συναλλαγών επιβεβαιώνοντας την ανυπαρξία πωλητών σε αυτά τα επίπεδα τιμών (!).

Oσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, ένα πακέτο 50.000 τεμάχια της Eurobank στα 19,16 ευρώ και ένα πακέτο 1.037.780 τεμάχια της Μotor Oil στα 8,15 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 0,93% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Επίσης, ένα πακέτο 100 τεμάχια της Χαλκόρ στα 1,84 ευρώ, ένα πακέτο 340 τεμάχια της Coca Cola 3E στα 18,06 ευρώ και ένα πακέτο 180 τεμάχια της Intracom στα 3,12 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v