Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμερα η εκλογή προέδρου στο ΣΜΕΧΑ (update)

Κλείνει σήμερα το απόγευμα στις 16.30 η τελευταία πράξη του πρόσφατου ”δράματος” των χρηματιστών με την εκλογή Προεδρείου εκ του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σήμερα η εκλογή προέδρου στο ΣΜΕΧΑ (update)
Κλείνει σήμερα το απόγευμα η τελευταία πράξη του πρόσφατου ”δράματος” των χρηματιστών με την εκλογή Προεδρείου εκ του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου του ΣΜΕΧΑ (Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών).

Η εκλογή έχει προγραμματιστεί για τις 16:30 και ο νέος πρόεδρος θα είναι εκείνος που καλείται να υποδυθεί το ρόλο του ”σωτήρα” για τους ανεξάρτητους χρηματιστές, η επιβίωση των οποίων τίθεται εν αμφιβόλω τελευταία λόγω των χαμηλών όγκων συναλλαγών, της τετράχρονης χρηματιστηριακής καχεξίας και της ενδυνάμωσης των τραπεζικών χρηματιστηριακών.

Το ”κρεσέντο” του χρηματιστηριακού δράματος παίχτηκε με την παραίτηση του τελευταίου προέδρου του ΣΜΕΧΑ κ. Π. Βοϊλή, παραίτηση της οποίας προηγήθηκε η -ανορθόδοξη και απαξιωτική για τον χρηματιστηριακό θεσμό- παύση λειτουργίας της ”Βοϊλής ΑΧΕΠΕΥ”.

Αν και η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΣΜΕΧΑ πραγματοποιήθηκε σε... κλίμα πολιτικής εκλογικής αναμέτρησης, εντούτοις κύκλοι του χώρου διέρρεαν ότι η αυριανή εκλογή Προεδρείου θα στερείται εκπλήξεων.

Η ομάδα των Δ. Παπαριστείδη, Αλ. Πουλαρίκα, Αλ. Σίνο και Π. Χριστόπουλο, που εξέλεξε τρία μέλη στο ΔΣ, με επιστολή της προς όλες τις ΑΧΕ ζητεί τη διαμόρφωση ”ενωτικού προεδρείου”, προτείνοντας την εξής σύνθεση: Πρόεδρος - Δ. Παπαριστείδης, Αντιπρόεδρος - Νίκος Παντελάκης, Γραμματέας - Χρήστος Δαβερώνας και Ταμίας - Μιχάλης Καρμανώφ.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι πλην της ομάδας των ”τριών”, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΜΕΧΑ φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχουν συγκλίνει στην ανάδειξη του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτελεί κοινή θέση όλων η ανάδειξη του Νίκου Παντελάκη στο αξίωμα του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v