Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικά κέρδη για τη Σοφοκλέους

Ενδιαφέρουσα η συνεδρίαση με θετικές ενδείξεις για μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης και ενθαρρυντικά μηνύματα για μικρομεσαίους τίτλους. Υπολογίσιμα τα κέρδη για Γ.Δ., Εθνική, Alpha και Eurobank, αλλά και για το πλήθος των ανοδικών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η θετική αύρα από τις διεθνείς αγορές οδηγεί υψηλότερα δείκτη και μετοχές.

Ο Γ.Δ. κινείται σε υψηλή τιμή, πάνω από τις 2.375 μονάδες, τη στιγμή που η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 4,5 προς 1.

Το πρόγραμμα αγορών, κυρίως σε Eurobank, Εθνική, παραμένει ενεργό, οδηγώντας τη μεν πρώτη προς τα 19,38 ευρώ, τη δε δεύτερη σε νέα υψηλή τιμή, στα 19,98 ευρώ.

Ανάλογη τάση διαμορφώνεται για Alpha, Cosmote, OTE, ΟΠΑΠ, Τιτάνα και Πειραιώς.

Εάν στον FTSE-20 συντηρηθεί η ανοδική φορά, ώστε να εδραιωθεί το εύρος 2.365 - 2.380 μονάδων ως νέα βάση, παρουσιάζει ενδιαφέρον και η μεσαία – χαμηλότερα κεφαλαιοποίηση.

Από τον ΜΚ-40, κυρίως σε ΔΟΛ, ΕΠΑΤΤ, Εθνική Ακινήτων, ΕΧΑΕ, Ιατρικό Αθηνών και Sex Form, εμφανίζεται αυξημένη εμπορευσιμότητα, που μπορεί να διαμορφώσει ανοδική φορά.

Στη μετοχή του ΔΟΛ εμφανίζονται αγοραστές στα 3,12 ευρώ, στα 3,10 για την Εθνική Ακινήτων, στα 6,5 ευρώ για τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, στα 2,34 ευρώ για τις ΕΠΑΤΤ και στα 0,86 ευρώ για τη Sex Form.

Στα 2,5 - 2,54 ευρώ εκδηλώνεται, περιορισμένο μέχρι στιγμής, αγοραστικό ενδιαφέρον για τη Notos.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, σε Elmec Sport, Κλωνατέξ, Νάουσα, Γιαννούση, Μηχανική, Sanyo, Χατζηιωάννου καταγράφεται αξιόλογη κινητικότητα.

Για τη συνέχεια, θα ήταν επιθυμητή η συντήρηση του δείκτη, σε επίπεδο υψηλότερο των 2.370 μονάδων, και γενικότερα την ώρα που ”κάθεται” η αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v