Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση μέσω ΟΤΕ, Eurobank και Εθνικής

Υπερισχύουν μέχρι στιγμής οι αγοραστές των πωλητών στη μετοχή του ΟΤΕ, παραμένουν σταθεροί οι ενδιαφερόμενοι για Eurobank και Εθνική και ενισχύεται η θέση ορισμένων επενδυτών σε συγκεκριμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Πιθανή η βραχυπρόθεσμη μόχλευση λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τράπεζες και τηλεπικοινωνίες αποκαθιστούν την ισορροπία στην αγορά.

Τηρουμένων των αναλογιών, η τάση επηρεάζεται και για τους κλάδους βιομηχανικών, κλωστοϋφαντουργίας, συμμετοχών, πληροφορικής.

Ο FTSE-20 υπεραποδίδει και σήμερα έναντι των ΜΚ-40 και SC-80.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, θα ήταν πιθανή η μόχλευση για ορισμένους τίτλους, των οποίων πιθανολογείται η αναβάθμιση ή υποβάθμιση στους δείκτες.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, όλα τα... λεφτά είναι και σήμερα ο ΟΤΕ. Με συναλλαγές περισσότερες του 1 εκατ. τεμαχίων και πράξεις που ξεπερνούσαν τις 600 (στις 11.20) η μετοχή αντιδρούσε κατά 1,5% πραγματοποιώντας πράξεις αγοράς και στα 11 ευώ.

Σταθερά ανοδική η τάση για τη μετοχή της Eurobank, καθώς επιβεβαιώνονται οι πρωινές εκτιμήσεις, ενώ προς τα 19,76 ευρώ με αυξημένες εντολές αγοράς αντιδρά και η Εθνική.

Το ενθαρρυντικό είναι πως την αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ ακολουθεί αυτή της Cosmote, με αγοραστές προς τα 13,54 ευρώ.

Σταθερός ο Τιτάνας στα 20,90 ευρώ, ενώ στη ΔΕΗ συνεχίζεται η συγκέντρωση μετοχών – συσσώρευση σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 20,02 ευρώ.

Με αγοραστές και σήμερα προς τα 18,96 ευρώ η μετοχή της Γερμανός.

Λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών παρουσιάζει ενδιαφέρον η αντίδραση μετοχών όπως Βιομηχανία Ζάχαρης, Φουρλής, ενώ από τον ΜΚ-40 ξεχωρίζουν για σήμερα οι Sex Form, ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων, ΕΠΑΤΤ, Μαΐλλης και Τεχνική Ολυμπιακή.

Αύξηση συναλλαγών καταγράφεται στις μετοχές των Intracom Κατασκευές, Κλωνατέξ, Lannet, Μινωικές Γραμμές, Πλαστικά Θράκης και ΑΕΓΕΚ.

Για τη συνέχεια, απαιτείται η συντήρηση δυνάμεων - αγοραστών στις τρεις μετοχές ΟΤΕ, Εθνικής, Eurobank, προκειμένου να απορροφηθούν πλήρως οι κραδασμοί που προκλήθηκαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον Οργανισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v