Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη δίνη του ΟΤΕ η αγορά

Οι δηλώσεις Βουρλούμη προς τους συνδικαλιστές για έξοδο 6.200 ατόμων από τον ΟΤΕ και την εμφάνιση ζημιών στη χρήση του 2004 βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων στην αγορά και ωθούν τη μετοχή του Οργανισμού σε απώλειες έως και 5,17%, χαμηλότερα των 11 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι αναταράξεις που προκαλούν, θέλουμε να πιστεύουμε πρόσκαιρα, οι πωλήσεις στη μετοχή του ΟΤΕ πίεσαν αρχικά το Γ.Δ. μέχρι τη χαμηλή τιμή των 2.346,2 μονάδων.

Η περίπτωση του ΟΤΕ είναι ιδιάζουσα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο απαιτεί προσοχή, από όλους τους εμπλεκομένους.

Ο σχεδιασμός του προέδρου είναι σε γνώση των κυβερνώντων. Γι’ αυτόν έχει δεσμευθεί έναντι των ξένων διαχειριστών και εν πάση περιπτώσει οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να σταθμίσουν τις ευθύνες τους.

Ήταν εξαρχής ξεκάθαρο πως στο στοίχημα του ΟΤΕ (και του κάθε ΟΤΕ αύριο) δε χρειάζονται υπεκφυγές και μισόλογα.

Ας θυμηθούμε τις εκθέσεις ξένων, που αναφέρονταν επίμονα από την αρχή του καλοκαιριού στην ανάγκη μείωσης του κόστους.

Αντίρροπη δύναμη θα παραμείνει η μετοχή της Eurobank, καθώς με αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον αντιδρά προς τα 19,42 ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank, με βάση την τρέχουσα τιμή, μας γυρίζει περίπου 3,5 χρόνια πίσω ολοκληρώνοντας έναν πρώτο κύκλο επιβεβαίωσης της ισχύος του ομίλου.

Είμαστε πεπεισμένοι πως μεθοδικά έχει προετοιμαστεί ο δεύτερος.

Αγοραστές εμφανίζονται στις μετοχές Intracom, μέχρι τα 2,98 ευρώ, λιγότερο στην Εμπορική, και μέχρι τα 21,02 στη μετοχή του Τιτάνα.

Αντιθέτως, πωλητές πιέζουν τη μετοχή του ΟΠΑΠ, προς την καθοριστική τιμή ισορροπίας των 15,40 ευρώ, ενώ στη ΔΕΗ η περιορισμένη προσφορά οδηγεί τον τίτλο χαμηλότερα στα 19,84 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών παραμένει στο περίπου 1 προς 2,5, με τη βραχυπρόθεσμη τάση να διαμορφώνεται κυριολεκτικά από την αντίδραση του ΟΤΕ.

Το στοίχημα εξαρχής είχε τεθεί, κυρίως στη μετοχή του Οργανισμού και δευτερευόντως στον τίτλο της Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v