Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote - Eurobank στο επίκεντρο

Συντονισμένη και πάλι η αντίδραση των ισχυρών επενδυτών με τοποθετήσεις τους σχεδόν στο σύνολο των μετοχών του FTSE-20. Ωστόσο, σημαντικά κέρδη καταγράφουν Cosmote, Eurobank, ενώ ακολουθούν Τιτάν, Γερμανός και Εθνική. Ικανοποιητικές οι συναλλαγές και εν μέρει η εικόνα της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αιχμή και πάλι ο 20άρης, εμφανής για πολλοστή φορά η παρουσία των ξένων.

Η αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών Εθνικής και Eurobank προς νέες υψηλές τιμές, επιβεβαιώνει την ισχύ των ξένων διαχειριστών.

Στη δε περίπτωση της Eurobank επιβεβαιώνονται αναφορές του euro2day.gr για τα πακέτα που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από τρεις συνεδριάσεις σε υψηλή τιμή για λογαριασμό κυρίως ξένων επενδυτικών οίκων.

Η μετοχή της Eurobank ενισχύεται κατά 2,4% με τις εντολές να φτάνουν προς τα 19,28 ευρώ.

Αγοραστές προς τα 19,86 ευρώ εμφανίζονται στη μετοχή της Εθνικής, ενώ αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον για τις μετοχές των Τιτάν, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Γερμανός, Cosmote, Alpha, Coca Cola, δηλαδή συνολικότερα τον FTSE-20.

Η τάση στη μεσαία κεφαλαιοποίηση σηματοδοτείται από την αντίδραση μετοχών, όπως Ακτωρ (προς τα 3,2 ευρώ), ΕΧΑΕ (προς τα 6,38 ευρώ), ΔΟΛ (προς τα 3,10 ευρώ), ΕΠΑΤΤ (προς τα 2,28 ευρώ), Ολυμπιακή (προς τα 3,76 ευρώ), Σιδενόρ (προς τα 2,74 ευρώ), Frigoglass (προς τα 3,02 ευρώ), ΑΕΓΕΚ (0,67 ευρώ), Σαράντης (3,86 ευρώ), Στρίντζης (προς τα 0,073 ευρώ), Μινωικές Γραμμές (1,65 ευρώ) και Ρόκας (5,96 ευρώ).

Μέχρι το τέλος της συνεδρίασης ζητούμενη είναι η συντήρηση της διακύμανσης του FTSE-20 στο εύρος 1.280-1.286 μονάδων και η διατήρηση των συναλλαγών στο τρέχον ικανοποιητικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v