Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: ”Ρετουσάρισμα” τιμής-στόχου από Π&Κ

Σε οριακή μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 16,9 ευρώ, από τα 17 ευρώ, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, ενώ δηλώνει πως ”δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη από την ΟΠΑΠ Services. Πρόβλεψη για διανομή προμερίσματος 0,60 ευρώ.

ΟΠΑΠ: ”Ρετουσάρισμα” τιμής-στόχου από Π&Κ
Σε οριακή μείωση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 16,9 ευρώ, από τα 17 ευρώ, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Η χρηματιστηριακή στην καθημερινή της ενημέρωση με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου 2004 δηλώνει πως ”δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη από την ΟΠΑΠ Services”, ενώ εμφανίζεται σκεπτική από τη διεύρυνση του σκοπού του ΟΠΑΠ εκτός των βασικών του δραστηριοτήτων.

Σε γενικές γραμμές πάντως, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η περισσότερο ελκυστική από τις νέες δραστηριότητες της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών είναι η έκδοση εισιτηρίων, η οποία θα δημιουργήσει νέα έσοδα από το 2005 και μετά.

Η Π&Κ επισημαίνει πως η διανομή προμερίσματος ύψους 0,60 ευρώ, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές Νοεμβρίου και που εκτιμάται πως θα καταβληθεί εντός του έτους, αποτελεί θετικό καταλύτη για τον ΟΠΑΠ.

Όσον αφορά στη νέα θυγατρική, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σημειώνει πως αναμένεται να ενοποιηθεί στα μεγέθη του 2004, επισημαίνοντας πως δεν αναμένεται να επηρεάσουν τις προβλέψεις της.

Συμπληρώνει όμως πως η αρνητική επίπτωση στην αποτίμηση του ΟΠΑΠ είναι μόλις 0,4%, γεγονός που οδηγεί και στην οριακά χαμηλότερη τιμή-στόχο των 16,9 ευρώ.

Σημειώνεται πως η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε χθες (27/9) στα 15,58 ευρώ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ υπενθυμίζει πως πρόσφατα μείωσε τις προβλέψεις της όσον αφορά στα αποτελέσματα του ”Πάμε Στοίχημα” του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v