Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΑΧΕ για την αναδιοργάνωση του δικτύου της ΕΤΕ

Θετικές εμφανίζονται οι Marfin, Eurobank, Eurocorp, Π&Κ και Εγνατία όσον αφορά στο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα στο δίκτυο καταστημάτων της του εξωτερικού, ενώ το ενδιαφέρον στη μετοχή της Τράπεζας ενδέχεται να συνεχιστεί παρά το πρόσφατο ”ράλι”.

Οι ΑΧΕ για την αναδιοργάνωση του δικτύου της ΕΤΕ
Θετικές εμφανίζονται οι Marfin, Eurobank Sec, Eurocorp, Π&Κ και Εγνατία όσον αφορά στο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης που εφαρμόζει η Εθνική Τράπεζα στο δίκτυο καταστημάτων της του εξωτερικού.

Με χθεσινή της ανακοίνωση η Εθνική Τράπεζα ανέφερε πως διακόπτει τη λειτουργία των καταστημάτων της σε Παρίσι, Φρανκφούρτη και Άμστερνταμ, προσδοκώντας την εξοικονόμηση περισσοτέρων από 11 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ ενισχύει την παρουσία της σε Ρουμανία, Σερβία και Αλβανία, με τη δημιουργία νέων υποκαταστημάτων.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως παρά το ισχυρό ”ράλι” στο οποίο έχει επιδοθεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας τον τελευταίο μήνα, έχοντας καταγράψει κέρδη 8,6% (το περισσότερο εκ του οποίου παρατηρήθηκε τις τελευταίες δυο εβδομάδες), η μετοχή της Τράπεζας αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεδομένων των προσφάτων εξελίξεων.

Εξάλλου, η Marfin Analysis αναφέρει επίσης πως κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε την έκδοση υβριδικού κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ, το οποίο με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής θα οδηγήσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 13,7% (από 12,4%) και τον δείκτη Tier I στο 11,2% (από 9,9%).

Εξάλλου, η Eurocorp επισημαίνει πως παρά την ισχυρή άνοδο που έχει καταγράψει η τιμή της μετοχής της Εθνικής, ο τίτλος της Τράπεζας παραμένει ”top pick” μεταξύ των ελληνική τραπεζών.

Η Εγνατία Finance επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”accumulate” για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο πρωινό της report, ενώ θετικές χαρακτηρίζει τις εξελίξεις γύρω από τον όμιλο της Εθνικής και η Eurobank Securities.

Από την πλευρά της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως η αναδιοργάνωση του δικτύου της Εθνικής στο εξωτερικό αποτελεί θετική εξέλιξη για την Τράπεζα, επισημαίνοντας πως εντάσσονται στη στρατηγική της νέας διοίκησης για ορθολογικοποίηση της παρουσίας του ομίλου στην Ευρώπη και για περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας στα Βαλκάνια, ενώ συμπληρώνει πως η κίνηση θα αποτυπωθεί στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

H Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει παράλλληλα πως συνιστά ”overweight” για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v