Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισθητή διόρθωση στη Σοφοκλέους

Πωλητές εμφανίζονται κυρίως στις μετοχές των Cosmote και Γερμανός, αντιθέτως, η προσφορά για Εθνική και ΟΤΕ είναι μέχρι στιγμής ελεγχόμενη. Αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές των Τιτάν, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ. Στο περίπου 1 προς 8 η σχέση ανοδικών – πτωτικών. Πέρασαν τα πακέτα σε Domus (10,5%) και New Millennium (13,85%).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διευρύνονται οι απώλειες του Γ.Δ. και των επιμέρους μετοχών, καθώς η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 1 προς 8 περίπου.

Ο FTSE-20 πιέζεται κατά 0,7% χαμηλότερα προς τις 1.268 μονάδες, καθώς υποχωρούν τράπεζες (0,7%) και τηλεπικοινωνίες (1,3%).

Για την εικόνα της αγοράς είναι ενδεικτική η συνολικότερη πορεία των κλαδικών δεικτών, που διαμορφώνεται αρνητική.

Από τις μετοχές του FTSE-20, μεγαλύτερη πίεση ασκείται στη μετοχή της Cosmote (χαμηλή τιμή τα 13,02 ευρώ) και της Γερμανός (χαμηλότερα προς τα 17,94 ευρώ).

Προς τα 20 ευρώ υποχωρεί η μετοχή της Alpha, ενώ για ΟΤΕ και Εθνική οι απώλειες διαμορφώνονται στο 0,3%, στα 11,16 και 19,36 ευρώ αντίστοιχα.

Αντιθέτως, στα 20 ευρώ, με πράξεις και στα 20,02 ευρώ, βρίσκεται η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ κέρδη εμφανίζουν οι Τιτάν, ΟΠΑΠ και Motor Oil.

Στη μετοχή του Τιτάνα, οι συναλλαγές των περίπου 100.000 τεμαχίων με περίπου 450 πράξεις (στις 14.40) επιβεβαιώνουν την εκτίμηση χρηματιστών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως διευρύνεται η συμμετοχή των ξένων, οι οποίοι ούτως ή άλλως συμμετέχουν κατά περίπου 30% στο Μ/Κ της εταιρίας.

Από τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, θα πρέπει να αναφερθεί η υποχώρηση των μετοχών Μπαλάφας, Ναούσης, Γιαννούσης, Κλωνατέξ, Sanyo, Μάρακ, Ευκλείδης, Alpha Energy, Ελατέξ, Γενέρ κ.ά. αυτής της κατηγορίας.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθούν τα 2 πακέτα συνολικού αριθμού 1,2 εκατ. τεμαχίων της Domus στην τιμή των 2,50 ευρώ, ήτοι του 10,5% του μετοχικού κεφαλαίου, τα οποία αποδίδονται στην προαναγγελία πώλησης στην οποία είχε προβεί ο μεγαλομέτοχος Π. Διαμάντης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση 2.536.520 τεμαχίων (13,85%) της New Millennium από τη Marfin Financial Group προς αλλοδαπό επενδυτή, ήτοι την QVT Fund.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v