Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΠΑ: Μηδενισμός προμηθειών τον Οκτώβριο για Mid 40

Κίνητρα για την τόνωση της συναλλακτικής δραστηριότητας στα ΣΜΕ και τα δικαιώματα του Mid 40 αποφάσισε το ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με κυριότερο τη μείωση των χρεώσεων προς τα μέλη τους, ενώ ειδικά για τον Οκτώβριο οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται δίχως επιβάρυνση, από το ΧΠΑ. Παροχή πρόσθετων κινήτρων και εκπτώσεων για τους Ειδικούς Διαπραγματευτές Β.

ΧΠΑ: Μηδενισμός προμηθειών τον Οκτώβριο για Mid 40
Τη μείωση των χρεώσεων προς τα μέλη οι οποίες σχετίζονται με τη συναλλακτική δραστηριότητα των πελατών τους στα ΣΜΕ (futures) και στα δικαιώματα (options) επί του FTSE/ASE Mid-40, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου.

Η μείωση ξεκινά από 2% και φτάνει μέχρι 57% και διαμορφώνεται ανάλογα με το συνολικό αριθμό των συμβολαίων και τον αριθμό των ενεργών επενδυτών του κάθε μέλους σε μηνιαία βάση.

Επίσης, με σκοπό την παροχή κινήτρων προς τα μέλη της Αγοράς Παραγώγων να εντείνουν την προσπάθεια διεύρυνσης του επενδυτικού κοινού που γνωρίζει και ασχολείται με τα ΣΜΕ (futures) και τα δικαιώματα (options) γενικά, αλλά και ειδικότερα με τον δείκτη FTSE/ASE Mid-40 που αντικατοπτρίζει σημαντικό κομμάτι του ελληνικού παραγωγικού ιστού, αποφάσισε το μηδενισμό κατά το μήνα Οκτώβριο 2004 των προμηθειών που επιβαρύνουν όλα τα Μέλη της Αγοράς Παραγώγων, για συναλλαγές επί των παραγώγων προϊόντων του FTSE/ASE Mid-40.

Επίσης, αποφασίσθηκε η παροχή πρόσθετων κινήτρων στους ειδικούς διαπραγματευτές προκειμένου να εξασφαλίσουν συνθήκες αυξημένης παρουσίας τιμών στα προϊόντα αυτά κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Τέλος, αποφασίσθηκε η βελτίωση της συσχέτισης της τιμολογιακής πολιτικής των ειδικών διαπραγματευτών τύπου Β με την τήρηση των υποχρεώσεων που αυτοί αναλαμβάνουν. Ειδικότερα με βάση τον αριθμό των alarms:

a. Παροχή κινήτρων και εκπτώσεων για όσους είναι άριστοι στις υποχρεώσεις τους,

b. Απαλοιφή των κινήτρων και εκπτώσεων που απολαμβάνουν σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεών τους,

c. αναμόρφωση του πίνακα των ποινών με προσανατολισμό τις περιπτώσεις των μελών που δεν έχουν παρουσία στην αγορά.

Η μείωση του στοιχείου 1 θα εφαρμοστεί από 1/11/04 διαμορφώνοντας κίνητρα για τη συνέχιση της προσπάθειας επέκτασης και διεύρυνσης της αγοράς μετά τον Οκτώβριο 2004 στα προϊόντα του δείκτη FTSE/ASE Mid-40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v