Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τα blue chips στο επίκεντρο

Στους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα παραμείνει επικεντρωμένο το ενδιαφέρον, ενώ για την αγορά προβλέπουν σταθεροποιητικές τάσεις με την ψυχολογία να εμφανίζεται ουδέτερη.

ΑΧΕ: Τα blue chips στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στους ίδιους ρυθμούς εκτιμά η Marfin Analysis πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στους όγκους των συναλλαγών και με τις μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης να υποαποδίδουν σημειώνοντας χαμηλούς όγκους.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει ουδέτερη, ενώ σημειώνει επίσης πως η μετοχή της Μαΐλλης ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σε ό,τι αφορά την Μαΐλλης, η Marfin Analysis σημειώνει πως σε συνέχεια συνάντησής της με τη διοίκηση της εταιρίας κατέληξε στο συμπέρασμα πως η βελτίωση της κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια θα είναι ανώτερη των μέχρι τώρα προσδοκιών της, ενώ προσθέτει πως η μετοχή της Μαΐλλης διαπραγματεύεται 10,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2005.

Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει για σήμερα η Eurobank Securities δεδομένου του σταθερού περιβάλλοντος στις ξένες αγορές και ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων σε εγχώριο επίπεδο.

Η Eurobank Securities σημειώνει πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν, με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά της, η Σίγμα Securities εκτιμά πως ενδέχεται να παρατηρήσουμε μεταστροφή προς την μεσαία κεφαλαιοποίηση την τρέχουσα εβδομάδα.

Επίσης, η Σίγμα Securities σημειώνει στο πρωινό της report πως παραμένει θετική για τη μετοχή της Intralot για την οποία συνιστά ”outperform” θέτοντας την τιμή-στόχο των 15,7 ευρώ, ενώ παραμένει θετική και για τη μετοχή της Τιτάν για την οποία θέτει την τιμή-στόχο των 21,2 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”.

Σε ό,τι αφορά της ευρωπαϊκές αγορές η Eurocorp εκτιμά πως θα ανοίξουν με μικτές τάσεις σήμερα, λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για αύξηση στις τιμές του πετρελαίου.

Τι έγινε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2004: Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 0,14% με τους όγκους των συναλλαγών να παραμένουν πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ο κλάδος των τραπεζών υπεραπέδωσε, ενώ η μετοχή του ΟΤΕ παρέμεινε αμετάβλητη.

Τι έγινε την εβδομάδα που πέρασε: Στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε η τιμή του Γενικού Δείκτη κινήθηκε προς υψηλότερα επίπεδα τιμών, ενώ έως τη συνεδρίαση της Τετάρτης κατέγραψε το εβδομαδιαίο τοπικό υψηλό των 2.372 μονάδων, αναφέρει στην εβδομαδιαία της ενημέρωση η Omega Bank, που συμπληρώνει πως στις επόμενες συνεδριάσεις παρατηρήθηκε εξάντληση της βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης με την τιμή του Δείκτη να επιστρέφει έως το επίπεδο των 2.354,66 μονάδων.

Η Omega Bank επισημαίνει πως ως ιδιαίτερης σπουδαιότητας για την περαιτέρω πορεία του Δείκτη κρίνεται η διατήρησή του πάνω από το επίπεδο των 2.340 μονάδων.

Επίσης, συμπληρώνει πως οι βραχυχρόνιες διακυμάνσεις μεταξύ των 2.340 μονάδων και των 2.390 μονάδων θα προσφέρουν ευκαιρίες σύντομων κερδών στους επενδυτές με βραχυπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση αδυναμίας συγκράτησης των τιμών πάνω από το επίπεδο των 2.340 μονάδων, ο Δείκτης θα κινηθεί περαιτέρω πτωτικά με σκοπό την επιβεβαίωση της επόμενης στήριξης στην περιοχή των 2.280 μονάδων.

Συνεχίστηκαν οι οριακές διακυμάνσεις στην αγορά καθώς ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε σε επίπεδο εβδομάδας στις 2.354,668 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,44% σε σχέση με κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής, αναφέρει στο Εβδομαδιαίο της report η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

H Magna Trust συμπληρώνει πως η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών βελτιώθηκε αισθητά (+29,5%) ξεπερνώντας τα 100 εκατ. ευρώ έναντι των 80,6 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδας, επισημαίνοντας πως οι φόβοι για την πιστοληπτική υποβάθμιση της χώρας κυριάρχησαν στο οικονομικό προσκήνιο αν και υπήρξαν καθησυχαστικές δηλώσεις για την μελλοντική πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v