Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε σημείο καμπής οι τράπεζες

Σε σημείο καμπής βρίσκονται οι 5 ισχυρότερες τραπεζικές μετοχές, καθώς εμφανίζονται αντιμέτωπες με ισχυρά σημεία αντίστασης, ενώ η CSFB επαναδιατυπώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Άκρως ενδιαφέρουσες για το μέλλον των χρηματιστηριακών οι αρχαιρεσίες στον κλάδο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγα πράγματα θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν σε ό,τι αφορά στην εικόνα της αγοράς.

Η απόδοση κατά 3,2% των τραπεζών έναντι απωλειών περίπου 4% του δείκτη της υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας αποδίδει εύγλωττα την κατάσταση που επικρατεί και διαμορφώνεται.

Βέβαια, για τη μεσαία κεφαλαιοποίηση και συγκεκριμένες μετοχές του ΜΚ-40 θα μπορούσε υπό άλλες προϋποθέσεις να επιδράσει θετικά ο μηδενισμός προμηθειών των Οκτώβριο (βλέπε σχετικό θέμα).

Δεδομένης, όμως, της στροφής και των ισχυρών Ελλήνων διαχειριστών σε ακόμη πιο επιλεγμένες μετοχές, το ενδεχόμενο αντίδρασης του ΜΚ-40 συγκεντρώνει μεν πιθανότητες πλην, όμως, μικρές.

Το ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο σε 8 μετοχές.

Η τιμή- στόχος του ΟΠΑΠ στα 18,5 ευρώ από την CSFB (δες σχετικό θέμα), η προσέγγιση των 20 ευρώ για τη μετοχή της ΔΕΗ και οι αυξημένες συναλλαγές στα 11,2 ευρώ στον τίτλο του ΟΤΕ, ενδέχεται να συντηρήσουν ανοδική τάση.

Για τις 5 τραπεζικές μετοχές μπορεί να δίνονται τιμές στόχοι υψηλότεροι και να προβλέπονται περιθώρια ανόδου πλην, όμως, προσεγγίζονται κρίσιμες περιοχές ”αντίστασης”.

Για παράδειγμα, η τρέχουσα τιμή της Alpha, των 21,04 ευρώ προσεγγίζει την τιμή των 21,5, ενώ από την Π&Κ δίνεται τιμή στόχος στα 27,3 ευρώ η μετοχή της Εμπορικής στα 18,44 ευρώ προσεγγίζει την αντίσταση των 18,5 ευρώ, ενώ η Eurobank στα 18,62 ευρώ την αντίστοιχη τιμή των 18,7 ευρώ.

Θα φανεί σήμερα– αύριο κατά πόσο οι συγκεκριμένες μετοχές θα κινηθούν άμεσα υψηλότερα αυτών των ορίων.

Ή θα υπάρξει μία μικρής έκτασης – πάντα ελεγχόμενης – διόρθωση.

Σημείωση: Δεδομένου ότι η νέα κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην αγορά συμπεριλαμβάνει και τις εξελίξεις που θα σηματοδοτηθούν από το νέο ΔΣ του ΣΜΕΧΑ, οι μικροί, ιδιώτες χρηματιστές θα πρέπει να προσέξουν πολύ καλά την ώρα της ψηφοφορίας.

Ενδεικτικό είναι το περιεχόμενο του σημερινού Εγερτηρίου, με τίτλο ”το μεγάλο παρασκήνιο του ΣΜΕΧΑ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v