Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank - ΔΕΗ έλκουν την προσοχή

Ουσιαστικό το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Eurobank, καθώς τα 6 πακέτα στη μετοχή αποδίδονται στο ενδιαφέρον ισχυρών επενδυτών. Στο περίπου 1 προς 4,5 η σχέση ανοδικών – πτωτικών, ενώ την ίδια στιγμή αγοραστές εμφανίζονται στην υψηλή τιμή της ΔΕΗ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο εύρος των 2.350-2.355 φαίνεται να ισορροπεί ο Γ.Δ., καθώς μετριάζονται (-0,31%) οι απώλειες του FTSE-20.

Βεβαίως, η αναλογία ανοδικών – πτωτικών διευρύνεται περαιτέρω στο 1 προς 5, επιβαρύνοντας την εικόνα της πλειονότητας των μετοχών.

Από τον FTSE-20, την τελευταία ώρα, αντιδρούν μεθοδικά οι μετοχές των Eurobank, Alpha, ΔΕΗ και δευτερευόντως Βιοχάλκο.

Την υψηλότερη εμπορευσιμότητα, όπως εξαρχής είχε σημειωθεί, καταγράφεται στη μετοχή της Eurobank, καθώς προσυμφωνημένες πράξεις, πακέτα και αγορές πραγματοποιούνται στα 18,38-18,56 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στις προσυμφωνημένες πράξεις, ήτοι 5 πακέτα, συνολικού αριθμού 765.000 τεμαχίων στην τιμή των 18,50 ευρώ και 1 πακέτο 297.250 τεμαχίων στα 18,56 ευρώ, υψηλά ιστάμενη πηγή του ομίλου Eurobank, διαβεβαίωνε πως τα εν λόγω πακέτα αφορούν σε αγορές συγκεκριμένων ξένων και ισχυρών Ελλήνων θεσμικών.

Είναι προφανές, συμπληρώνει η ίδια πηγή, πως η βελτίωση των αποτελεσμάτων, η προοπτική του ομίλου, όπως βεβαιώνεται και από τις πρόσφατες εκθέσεις ξένων και Ελλήνων αναλυτών, δημιουργούν εύλογα αγοραστικό ενδιαφέρον για την μετοχή.

Ο τίτλος της Eurobank κυμαίνεται στην υψηλή τιμή των 18,54-18,56 ευρώ σταθερά πάνω από τον ΚΜΟ-200.

Στη μετοχή της Alpha, αγοραστές εμφανίζονται στα 20,86 ευρώ ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η διακύμανση της ΔΕΗ προς τα 19,86 ευρώ.

Στην υψηλή τιμή ημέρας, πραγματοποιούνται συναλλαγές αξίας περίπου 2,5 εκατ. ευρώ με περίπου 180 πράξεις στοιχεία ενδεικτικά του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τη μετοχή.

Πέραν αυτών που αναφέραμε και ελαχίστων ακόμη εξαιρέσεων, αυτή είναι η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς.

Το ευτύχημα είναι πως τεχνικά, η διόρθωση παραμένει εντός των αναμενόμενων ορίων, η δε παρουσία αγοραστών επιβεβαιώνει τη μεσομακροπρόθεσμη δυναμική του FTSE-20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v