Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές θέσεων σε blue chips

Σε σημείο καμπής η αγορά με το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών να πραγματοποιείται σε μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ, Alpha, Εθνική και Eurobank, ενώ αυξημένη εμπορευσιμότητα καταγράφεται για τις Cosmote, Coca Cola 3E. Μένει να επιβεβαιωθεί - μέχρι την Παρασκευή - το ενδεχόμενο περαιτέρω υπεραπόδοσης του FTSE-20 και επιλεγμένων μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε συναλλαγές περίπου 95 εκατ. ευρώ για το σύνολο της συνεδρίασης, παραπέμπει ο μέχρι στιγμής τζίρος, ήτοι 50 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Το μεγαλύτερο μέρος πραγματοποιείται σε μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ, Alpha, Εθνική και Eurobank, ενώ αυξημένη εμπορευσιμότητα καταγράφεται για τις Cosmote, Coca Cola 3E.

Η εναλλαγή θέσεων σε μετοχές του FTSE-20, πέριξ των 1.280 μονάδων -κοντά στην υψηλή τιμή ημέρας των 1.284,3 μονάδων - φανερώνει και εξασθένιση της τάσης, αλλά και διάθεση για κάτι καλύτερο.

Μπορεί να ακούγεται... αντιφατικό, όμως, η αγορά βρίσκεται σε σημείο καμπής – αναφοράς, καθώς για τη διάσπαση των 2.380 μονάδων και της ενδεχόμενης συντήρησης της αγοράς υψηλότερα αυτής της ”αντίστασης” απαιτούνται νέοι παίχτες, ρευστότητα και συναλλαγές σταθερά περισσότερες των 90-100 εκατ. ευρώ.

Θα φανεί μέχρι την Παρασκευή κατά πόσο για τον FTSE-20 διαμορφώνεται ένα ”σκαλοπατάκι” στις 1.285-1.290 μονάδες προκειμένου να συντηρηθεί η μακροπρόθεσμα ανοδική φορά.

Εξ αυτού του λόγου, αυτές οι συνεδριάσεις είναι - και κρίνονται - ιδιαίτερης σημασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v