Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Εθνική η σκυτάλη της ανόδου (update)

H Εθνική με σημαντικά κέρδη πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος στη Σοφοκλέους, φέρνοντας τον Γ.Δ. προς 2.370 μονάδες. Σταθεροποιητικές οι τάσεις στις τηλεπικοινωνίες. Αυξημένος εμφανίζεται ο τζίρος, ενώ ισόρροπη είναι η σχέση ανοδικών προς πτωτικές.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώνονται 90 λεπτά συνεδρίασης, με κύριο χαρακτηριστικό τη σημαντική αύξηση της αξίας συναλλαγών και την υψηλή κεφαλαιοποίηση να οδηγεί το δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο FTSE-20 καταγράφει κέρδη 0,74% έναντι κερδών 0,21% για τον FTSEM και απωλειών 0,21% για τον FTSES, ενώ έστω και οριακά οι πτωτικές μετοχές υπερτερούν των ανοδικών.

Επικεφαλής των θετικών πρωταγωνιστών ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας (στον οποίο αντιστοιχεί περισσότερο από το 45% της συνολικής αξίας συναλλαγών), ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφει και ο Τιτάνας.

Την ίδια ώρα, με θετικό πρόσημο πλειάδα μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, Coca-Cola, Motor Oil, ΕΛΠΕ, Αγροτική, Alpha, Πειραιώς και Εμπορική.

Αντίθετα, με απώλειες, που όμως σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν τη 1 ποσοστιαία μονάδα, μόνο οι Βιοχάλκο, Γερμανός, Hyatt, Cosmote.

Ο Γ.Δ., που κινείται κοντά στο υψηλό ημέρας (2.370,25), έχει υπερκεράσει με σχετική ευκολία το επίπεδο τεχνικής αντίστασης των 2.365 μονάδων, δημιουργώντας σχετική αισιοδοξία στις τάξεις των τεχνικών αναλυτών, αν και οι ίδιοι τονίζουν πως θα χρειαστεί και περαιτέρω αύξηση των συναλλαγών προκειμένου να βρεθεί πάνω από τις 2.380 μονάδες, ενώ επίπεδο σημαντικής αντίστασης για τον FTSE-20 είναι οι 1.290 μονάδες, ανοδική διάσπαση των οποίων δίνει κίνηση προς τις 1.320 μονάδες.

Βέβαια, και πάλι όλα ξεκινούν και τελειώνουν στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς μεσαία και μικρότερη κινούνται μεταξύ αδιαφορίας και απαξίωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v