Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μαρσάρει” ο τζίρος στη Σοφοκλέους

Σε συγκεκριμένες μετοχές του 20άρη παραμένει επικεντρωμένο το ενδιαφέρον, με τη μετοχή της Alpha να καταγράφει μακράν την υψηλότερη εμπορευσιμότητα. Ακολουθούν Eurobank, OTE και Cosmote. Σε υψηλά σχετικά επίπεδα ο τζίρος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ΟΤΕ και Alpha παραμένει επικεντρωμένο το ενδιαφέρον των ισχυρών παιχτών.

Στη μετοχή του ΟΤΕ πραγματοποιήθηκαν πράξεις μέχρι την τιμή των 11,28 ευρώ, αν και σε σχέση με τις τελευταίες δύο συνεδριάσεις η εμπορευσιμότητα εμφανίζεται μειωμένη.

Το αξιοπερίεργο είναι πως -πάντα συγκριτικά- καταγράφονται περισσότερες πράξεις και αυτό πρακτικά σημαίνει πως στη μετοχή τοποθετούνται και ”μεσαίας” δυναμικότητας επενδυτές.

Η μετοχή, όμως, με την ξεκάθαρα ανοδική φορά, καθώς υπερέβη και τα 21 ευρώ (που είχε αναφερθεί στο προηγούμενο σχόλιο), είναι αυτή της Alpha, με πράξεις στα 21,02 ευρώ.

Στην περίπτωσή της η εμπορευσιμότητα είναι μακράν η καλύτερη, μέχρι τώρα, καθώς με περισσότερες από 600 πράξεις είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές περίπου μισού εκατ. τεμαχίων (στις 11.40).

Προς τα 18,2 ευρώ αντιδρά η μετοχή της Eurobank, στα 18,6 η μετοχή της Εθνικής, με σαφώς χαμηλότερο τζίρο.

Ανοδικά συνεχίζει προς τα 18,4 ευρώ η μετοχή της Εμπορικής, όπως επίσης και της Cosmote, προς τα 13,7 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1, με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση να εμφανίζει υποαπόδοση έναντι του Γ.Δ.

Με απώλειες στα 2,17 ευρώ η μετοχή της Chipita, στα 23,70 των Folli Follie, χαμηλότερα στα 3,96 η ΓΕΚ (-4,3%) και το Ιατρικό Αθηνών στα 1,38 ευρώ.

Από τις μετοχές του SC-80 οι Μινωικές Γραμμές ενισχύονται προς τα 1,77 ευρώ, του Στρίντζη προς τα 0,87 ευρώ, ενώ Κλωνατέξ, Νάουσα και Lannet ενισχύονται κατά περίπου 2,5%.

Και σήμερα αυξημένη εμπορευσιμότητα σε εύρος 1,23-1,25 ευρώ καταγράφεται στη μετοχή της Lannet.

Από τεχνικής πλευράς αποτελεί μία πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη η αντίδραση του FTSE-20 μέχρι τις 1.271,8 μονάδες, που αντιστοιχεί στις 2.357,07 μονάδες (υψηλή τιμή του Γ.Δ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v