Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαφθορά; Ποια διαφθορά;

Νιώθουμε υπερήφανοι που η χώρα μας αναμορφώνεται. Το κράτος επανιδρύεται και ο πόλεμος με τη διαφθορά είναι ανελέητος. Αλήθεια, έχετε ακούσει τους τελευταίους μήνες έστω κι ένα περιστατικό χρηματισμού δημοσίου υπαλλήλου;

Διαφθορά; Ποια διαφθορά;
Νιώθουμε υπερήφανοι που η χώρα μας αναμορφώνεται. Το κράτος επανιδρύεται και ο πόλεμος με τη διαφθορά είναι ανελέητος. Αλήθεια, έχετε ακούσει τους τελευταίους μήνες έστω κι ένα περιστατικό χρηματισμού δημοσίου υπαλλήλου;

Το θέμα της διαφθοράς ”έπαιξε” πολύ στην προεκλογική περίοδο. Τόσο έντονα, που θα περίμενε κανείς ότι η πρώτη δουλειά της κυβέρνησης θα ήταν αυτό ακριβώς που υποσχέθηκε: Η επανίδρυση του κράτους.

Το σύνθημα άγγιξε σχεδόν όλους τους Έλληνες. Είτε ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία είτε όχι. Κι αυτό διότι όλοι ζούμε στην Ελλάδα και όχι στον πλανήτη Άρη. Συναλλασσόμαστε καθημερινά με το Δημόσιο και γνωρίζουμε καλά ποια είναι η έκταση του φαινομένου της διαφθοράς.

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ανέστειλε την προγραμματισμένη δράση της σε διάφορους τομείς.

Μόνο που οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν τελειώσει και θα περίμενε κανείς ότι το θέμα αυτό θα ήταν από εκείνα της ”πρώτης γραμμής”.

Αντ’ αυτού έχουμε παραιτήσεις και καρατομήσεις νεοδιοριζόμενων μελών σε διοικητικά συμβούλια δημοσίων επιχειρήσεων. Και μάλιστα κάτω από συνθήκες που, αν μη τι άλλο, αφήνουν αρκετά ερωτήματα.

Αλλά και οι λεγόμενοι φάροι της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, όπως οι εφορίες, οι πολεοδομίες και ορισμένες δημοτικές υπηρεσίες, συνεχίζουν να λειτουργούν όπως ακριβώς και πριν.

Αν κάτι έχει ίσως αλλάξει είναι η πίεση των κομματικών στελεχών του κυβερνητικού κόμματος να αναλάβουν διευθυντικές θέσεις στην κρατική μηχανή, παραγκωνίζοντας τους ”χορτασμένους πρασινοφρουρούς”.

Ελπίζουμε η κριτική μας να αποδειχτεί άδικη και άστοχη. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα βγούμε και θα χειροκροτήσουμε. Μέχρι τότε ας μας επιτρέψουν να γκρινιάζουμε...

ΥΓ.: Η μόνη διαφορά που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι δεν έχει μέχρι στιγμής σημειωθεί νέα νυκτερινή εισβολή του ΣΔΟΕ στην κατοικία μας, όπως συνέβη δύο φορές και λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις προηγούμενες εκλογές.

Τόσο είχαν αποθρασυνθεί οι εκπρόσωποι της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, που έστελναν τους ”ράμπο” σε ”ειδικές αποστολές”...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v