Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank τα βλέμματα

Η τάση στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, αν και περιλαμβάνει την υπεραπόδοση από την αρχή του έτους, δεν καταφέρνει να ”διαχυθεί” και στην υπόλοιπη αγορά. Αυξημένη εμφανίζεται η συμμετοχή των ξένων σε τίτλους-”κλειδιά”, ενώ την τάση για την εβδομάδα θα συγκαθορίσουν οι ”συνήθεις ύποπτοι”: ΟΤΕ, Εθνική και Eurobank. Αύξηση του τζίρου η προϋπόθεση της ανόδου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η διαμόρφωση ενός βραχυχρόνιου σταθεροποιητικού ”καναλιού” με υψηλό όριο τις 2.350-2.355 μονάδες αποτελεί το σημείο αναφοράς γι’ αυτή την εβδομάδα.

Όπως σημειώνουν αναλυτές, δυναμική ικανή να φέρει το Γ.Δ. προς την ευρύτερη περιοχή των 2.375 μονάδων απαιτεί ενίσχυση των συναλλαγών σε τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ (καθαρός τζίρος).

Σημειώνουν, όμως, πως προς τις 2.311,9 μονάδες μειώνεται σημαντικά ο τζίρος η εν δυνάμει προσφορά προς τα 50 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον FTSE-20, μετοχή-”σηματωρός” παραμένει και αυτή την εβδομάδα ο ΟΤΕ, καθώς απομένει να επιβεβαιωθεί (ή όχι) η προσέγγιση (και ενδεχομένως διάσπαση) της αντίστασης των 11,5 ευρώ.

Ισχυροποιημένο εμφανίζεται τελευταία το διάγραμμα της Alpha, καθώς συνοδεύεται από αύξηση συναλλαγών, ενώ πιθανή εμφανίζεται η συνέχιση της αντίδρασης και πέραν των 21 ευρώ.

Για τις μετοχές των Εθνικής, Eurobank απαιτείται αρχικά η ”επιβεβαίωση” των 18 ευρώ (κάτι που για τη Εurobank δείχνει δυσκολότερο) και η αντίδραση της Εθνικής προς τα 18,70 ευρώ.

Δεδομένης της αυξημένης συμμετοχής των ξένων σε συγκεκριμένες μετοχές η τάση θα ”παιχθεί” και αυτή την εβδομάδα σε μετοχές όπως οι Τιτάν, Coca- Cola, Μotor Oil, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τεχνική Ολυμπιακή και Πειραιώς.

Ενδιαφέρουσα παρουσιάζεται η κίνηση των τελευταίων 2 συνεδριάσεων για τη μετοχή της Τιτάν, καθώς παραπέμπει σε κίνηση προς τα 20,5 ευρώ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα και εμφανής πλέον παρουσία ξένων χαρτοφυλακίων παρουσιάζει η μετοχή της Μotor Oil (με την HSBC να αναθεωρεί την τιμή-στόχο).

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει η προσέγγιση μετοχών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Jumbo, Σιδενόρ, Τέρνα, Αβαξ, Ελληνική Τεχνοδομική, Μαίλλη, Σαράντη, Μινωικές Γραμμές, Μυτιληναίος, Νotos Com και ορισμένες ακόμη) που παρακολουθούνται από ισχυρές χρηματιστηριακές.

Το περιθώριο σημαντικής αντίδρασης του FTSE-20 πέραν των 1.280 μονάδων φαίνεται πως με χαμηλό τζίρο συγκεντρώνει περιορισμένες πιθανότητες, αν και την προηγούμενη εβδομάδα η μεταβολή του έφτασε το 1,25%.

Συνολικά από την αρχή του έτους ο συγκεκριμένος δείκτης με 7,9% υπεραποδίδει έναντι του Γενικού (3,6%) λόγω της θετικής απόκλισης κατά 8,8% των τραπεζών και 7,8% των τηλεπικοινωνιών.

Στο συγκεκριμένο τμήμα, παρά τα όσα επιχειρούνται για διάχυση της τάσης, παραμένει –καλώς ή κακώς– επικεντρωμένο το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v