Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το βλέμμα σε ΟΤΕ- παράγωγα

Μετοχή σηματωρός θεωρείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες- και δικαιολογημένα- ο ΟΤΕ. Εάν το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης προχωρήσει, όπως ζητούν και οι ξένοι οίκοι, τότε η νέα τιμή στόχος που τίθεται από την CSFB είναι εφικτή. Υπολογίσιμη η επίδραση των ΣΜΕ Σεπτεμβρίου που λήγουν σήμερα. Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, προβληματίζει η συμπεριφορά του ομίλου Κλωνατέξ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 13 ευρώ από την CSFB αποτελεί ”επιβράβευση” της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης στον Οργανισμό.

Διαδικασία, όπως υποστηρίζεται στις τελευταίες αναφορές των ξένων οίκων (Merill Lynch, Goldman και Sachs Credit Suisse), που θα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό.

Ο ΟΤΕ, λόγω της αυξημένης του στάθμισης στη διαμόρφωση των δεικτών αποτελεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες ”καταλύτη” για τη βραχυπρόθεσμη τάση του FTSE-20, ενώ υπολογίσιμη αναμένεται να είναι η επίδραση της σημερινής εκπνοής των ΣΜΕ Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής η προσφορά περιορίζεται σε χαμηλό επίπεδο, καθώς χθες οι συναλλαγές περιορίστηκαν στις 385.329 τεμάχια, έναντι περίπου 2,1 εκατ. της αμέσως προηγούμενης (15/9).

Κατά συνέπεια, με αιχμή τον ΟΤΕ και ενδεχομένως Εθνική, Alpha, Eurobank και ΔΕΗ να συντηρηθεί ο FTSE-20 στην περιοχή των 1.245 – 1.250 μονάδων.

Σύμφωνα με την HSBC, που προχώρησε σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τις Motor Oil και ΕΛΠΕ υπάρχει περιθώριο αντίδρασης των συγκεκριμένων δύο μετοχών.

Από τη μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, να προβληματίζει με τη συμπεριφορά του ο όμιλος Κλωνατέξ, καθώς το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα πρέπει να περιλαμβάνει και άλλες κινήσεις τύπου Fanco.

Ήδη στη Νάουσα, ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Μετοχές, όπως οι Κατσέλης, Ιατρικό Αθηνών, ΕΠΑΤ, Μαίλλης, Ρόκας, κ.α. καλούνται να επιβεβαιώσουν, είτε τη διάθεση αντίδρασης είτε την προσπάθεια σταθεροποίησης που αποτυπώνεται τελευταία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v