Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για την ελληνική οικονομία, τα τρία οικονομικά νομοσχέδια που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση για το 2005, τα φορολογικά κίνητρα για την τόνωση της οικοδομής, η αγορά των ακινήτων, αλλά και το θέμα των συμβασιούχων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για την ελληνική οικονομία, τα τρία οικονομικά νομοσχέδια που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση για το 2005, τα φορολογικά κίνητρα για την τόνωση της οικοδομής, η αγορά των ακινήτων, αλλά και το θέμα των συμβασιούχων είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Παραολυμπιακοί: Στα πρώτα μετάλλια που έλαβαν οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, και συγκεκριμένα στο χρυσό του Ταϊγανίδη και στα χάλκινα των Κωστάκη και Καλαρά, αναφέρεται ο Τύπος της Δευτέρας.

Παπανδρέου: Τον ”κώδωνα κινδύνου” για την πορεία της χώρας έκρουσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, από τη Θεσσαλονίκη, σημειώνει η ”Ναυτεμπορική”.

Η ”Ημερησία” κάνει λόγο για στρατηγικής σημασίας πρόταση του Γ. Παπανδρέου για την ανάπτυξη.

Ελληνική Οικονομία: Μετά το Ecofin και την Standard and Poor’s, η Morgan Stanley προειδοποιεί για αυξανόμενο κίνδυνο σκληρής προσγείωσης της οικονομίας αμφισβητώντας την πρόβλεψη για αύξηση του ΑΕΠ κατά 3% στο 2005, τονίζει η ”Ημερησία”.

Νομοσχέδια: Με τρία οικονομικά νομοσχέδια (το φορολογικό, το αναπτυξιακό και αυτό για τη φορολογία ακινήτων) θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να απαντήσει στην αναπτυξιακή πρόκληση του 2005 τονίζει η Οικονομική ”Ελευθεροτυπία”.

Φορολογικά Κίνητρα: Επτά μέτρα που θα συμβάλλουν στην τόνωση της οικοδομής και τη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μελετά το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με τη ”Ναυτεμπορική”, που κάνει λόγο για μείωση φόρου μεταβίβασης και αύξηση αφορολογήτου και εκπτώσεων.

Συμβασιούχοι: Λύνεται οριστικά το ακανθώδες ζήτημα των χιλιάδων συμβασιούχων του Δημοσίου τονίζει ο ”Ελεύθερος Τύπος”, που συμπληρώνει πως μετά τη σημερινή τελευταία ημέρα των αιτήσεων στους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου για τη μονιμοποίησή τους ανοίγει ο δρόμος στα υπηρεσιακά συμβούλια και το ΑΣΕΠ για να μετατρέψουν χιλιάδες συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Στους νέους όρους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή εταιριών στη ΝΕΧΑ αναφέρεται η ”Ναυτεμπορική”.

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Την προμήθεια με κουπόνια του πετρελαίου θέρμανσης από τα νοικοκυριά και τους αγρότες μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με ”Τα Νέα”, που συμπληρώνουν πως το εν λόγω σχέδιο εξετάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να μειωθεί το λαθρεμπόριο στα καύσιμα.

Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα: Στο ”ψυγείο” μπαίνει η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων και η αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού των τραπεζών, εξαιτίας των πανωτοκίων, επισημαίνει η Οικονομική ”Ελευθεροτυπία”.

FED: Νέα αύξηση επιτοκίων και συγκεκριμένα την τρίτη μέσα σε λίγους μήνες αναμένεται να αποφασίσει η FED σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Εφορία: Σε τακτικό ετήσιο φορολογικό έλεγχο θα υποβληθούν το 2005 οι επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 9 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και οι εισηγμένες στο Χ.Α., τονίζει η ”Ναυτεμπορική”.

Ακίνητα: Τις αγοραίες θα αγγίξουν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων από το 2005 σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που παράλληλα επισημαίνει πως οι επιβαρύνσεις στον φόρο μεταβίβασης, δωρεάς ή κληρονομιάς θα είναι μεγάλες.

ΔΕΚΑ: Ταμεία και ΔΕΚΑ πωλούν τις συμμετοχές τους τονίζει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που παράλληλα επισημαίνει πως δύνανται να ρευστοποιήσουν τραπεζικές μετοχές αξίας 500 εκατ. ευρώ για να μειώσουν το επιχειρηματικό τους ρίσκο.

ΕΤΑ: Εκτός χρηματιστηρίου παραμένει η Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης, χωρίς όμως να αποκλείεται η εισαγωγή της σύντομα, επισημαίνεται στην συνέντευξή του στη ”Ναυτεμπορική” ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Α. Λιάσκος.

Αγροτική Ασφαλιστική: Ο διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Ασφαλιστικής κ. Γ. Παυλίδης ανοίγει τα χαρτιά του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και μιλάει στη ”Ναυτεμπορική”, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως οι στόχοι για την εταιρία είναι υψηλοί.

Τράπεζα Αττικής: Σημαντική μείωση της κερδοφορίας αναμένεται να παρουσιάσει η Τράπεζα Αττικής σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Fanco: Καταλήψεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στη Fanco σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που επισημαίνει πως κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα στη Νάουσα την προσεχή Πέμπτη.

Μηχανική: Τρεις νέες συμφωνίες πρόκειται να υπογράψει η Μηχανική, όπως επισημαίνει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v