Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαΐλλης:Τιμή-στόχος τα 4 ευρώ και ”buy” από Εθνική

Με σύσταση ”αγορά” και τιμή-στόχο τα 4 ευρώ ξεκινάει εκ νέου η Εθνική ΑΧΕ την κάλυψη για τη μετοχή της Μαΐλλης με ανάλυσή της στις 15/9, όπου εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας θα παρουσιάσουν αύξηση 22,2% σε ετήσια βάση την περίοδο 2004-2006.

Μαΐλλης:Τιμή-στόχος τα 4 ευρώ και ”buy” από Εθνική
Με σύσταση ”αγορά” και την τιμή-στόχο των 4 ευρώ ξεκινάει εκ νέου η Εθνική ΑΧΕ την κάλυψη για τη μετοχή της Μαΐλλης, όπως αναφέρει σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 15 Σεπτεμβρίου 2004.

Η Εθνική ΑΧΕ εξηγεί πως η προαναφερθείσα τιμή-στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξεως του 25% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών για τη μετοχή της εταιρίας, ενώ συμπληρώνει πως με βάση την εν λόγω τιμή-στόχο η μετοχή της Μαΐλλης διαπραγματεύεται 10,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, ο όμιλος Μαΐλλη εισέρχεται σε μια φάση αύξησης της κερδοφορίας στο πλαίσιο της ανάκαμψης των πωλήσεων αφενός και αφετέρου της διεύρυνσης του περιθωρίου κέρδους.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως με βάση τις προβλέψεις της τα κέρδη ανά μετοχή της Μαΐλλης στην περίοδο 2004-2006 αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 22,2% κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, επισημαίνει πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης που πραγματοποίησε ο όμιλος την περίοδο 2001-2003 αναμένεται να αρχίσει να αποδίδει από την τρέχουσα χρονιά, με την εταιρία να έχει θετικές ταμειακές ροές, ύστερα από τρία χρόνια που ήταν ”στο κόκκινο”.

Η Εθνική τονίζει επίσης πως η αναπτυξιακή πορεία του ομίλου αναμένεται να προέλθει από τις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει πως καθώς η δραστηριότητα του ομίλου είναι κυκλική, ενδεχόμενη επιβράδυνση στη βιομηχανική δραστηριότητα σε Ευρώπη και Αμερική θα επηρεάσει αρνητικά τις προβλέψεις της για τα έσοδα και το περιθώριο κέρδους του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v