Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Τιμές-στόχοι και συστάσεις για τράπεζες

Στο top-10 των ευρωπαϊκών τραπεζών της UBS περιλαμβάνεται η Eurobank Ergasias, όπως αναφέρει ο ξένος οίκος σε ανάλυσή του για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο (16/9), όπου παράλληλα παραθέτει τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για τις πέντε μεγάλες ελληνικές τράπεζες (ΕΤΕ, Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εμπορική).

UBS: Τιμές-στόχοι και συστάσεις για τράπεζες
Στο top-10 των ευρωπαϊκών τραπεζών της UBS περιλαμβάνεται η ελληνική EFG Eurobank Ergasias, όπως αναφέρει ο ξένος οίκος σε ανάλυσή του για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2004.

Παράλληλα ο ξένος οίκος παραθέτει τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις που έχει θέσει για το σύνολο των 5 μεγάλων ελληνικών τραπεζών και συγκεκριμένα για τις: Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εμπορική Τράπεζα, ενώ σημειώνει πως οι ελληνικές τράπεζες καταλαμβάνουν την τρίτη θέση στην κατάταξη μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ειδικότερα, η UBS θέτει την τιμή-στόχο των 22,30 ευρώ και τη σύσταση ”buy 2” για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Παράλληλα, θέτει την τιμή-στόχο των 24 ευρώ και τη σύσταση ”buy 1” για τη μετοχή της Eurobank και την τιμή-στόχο των 28,40 ευρώ με σύσταση ”buy 1” για τη μετοχή της Alpha Bank.

Επίσης, για την Τράπεζα Πειραιώς η UBS θέτει την τιμή-στόχο των 13 ευρώ με σύσταση ”buy 2”, ενώ την ίδια σύσταση θέτει και για την Εμπορική Τράπεζα με τιμή-στόχο τα 27,80 ευρώ.

Σύμφωνα με την UBS οι προαναφερθείσες τιμές–στόχοι υποδηλώνουν περιθώρια ανόδου 22,5% για την Εθνική Τράπεζα, 31,9% για την Eurobank, 41,2% για την Alpha Bank 39,5% για την Τράπεζα Πειραιώς και 58% για την Εμπορική Τράπεζα.

Η μετοχή της Eurobank Ergasias βρίσκεται στην έκτη θέση μεταξύ του top 10 των ”overweight” τραπεζικών μετοχών, όπου επίσης εμφανίζονται οι Banca Intensa, Barclay’s, BBVA, BNP Paribas, Credit Suisse Group, ενώ τη Eurobank ακολουθούν οι HSBC, RBS Group, San Paolo-ΙΜΙ και SEB.

Στο σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών οι ελληνικές τράπεζες καταλαμβάνουν την τρίτη θέση με σύσταση ”overweight”, με βάση την ανάλυση της UBS.

Σε ό,τι αφορά το P/E του 2004, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος εμφανίζεται ως ο δεύτερος ακριβότερος κλάδος, μετά από αυτόν της Πολωνίας, με πολλαπλασιαστή στο 14,7. Φθηνότερη, σύμφωνα με τη UBS εμφανίζεται η αγορά της Ρωσίας με P/E στο 8.

Για το 2005, το P/E του ελληνικού τραπεζικού κλάδου βελτιώνεται και, σύμφωνα με τον οίκο, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 11,3.

Επίσης, για την περίοδο 2003-2004 η UBS εκτιμά πως τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του 2004 για την Εθνική Τράπεζα θα παρουσιάσουν αύξηση 17%, για την Eurobank 37%, για την Alpha Bank 47%, για την Τράπεζα Πειραιώς 19% και για την Εμπορική Τράπεζα 1%.

Ωστόσο, για τη χρήση 2004-2005 ο ελβετικός οίκος προβλέπει πως τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής θα αυξηθούν κατά 19%, της Eurobank κατά 27%, της Alpha Bank κατά 13%, της Τράπεζας Πειραιώς κατά 27% και της Εμπορικής κατά 82%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v