Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Παραμένει σε τράπεζες και ΟΤΕ το ενδιαφέρον

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, και συγκεκριμένα σε τραπεζικούς τίτλους και στον ΟΤΕ, εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα παραμείνει το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ σημαντική για την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες επηρεάζουν και τη Σοφοκλέους, εκτιμάται πως είναι η σημερινή ανακοίνωση των επιτοκίων από τη Fed.

ΑΧΕ: Παραμένει σε τράπεζες και ΟΤΕ το ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η ”καλή” ψυχολογία και το θετικό momentum εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα βοηθήσουν την αγορά να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Η Marfin Analysis δεν προβλέπει αξιοσημείωτη βελτίωση στον όγκο των συναλλαγών, καθώς, όπως επισημαίνει, λείπουν οι καταλύτες που θα μπορούσαν να μεταβάλλουν την ψυχολογία των επενδυτών.

Συμπληρώνει όμως πως προβλέπει ότι ο κλάδος των τραπεζών και ο ΟΤΕ θα παραμείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το υπόλοιπο της εβδομάδας, ενώ στον αντίποδα εκτιμά πως οι μετοχές της χαμηλής κεφαλαιοποίησης θα συνεχίσουν να υποαποδίδουν.

Εξάλλου, η Marfin Analysis στο πρωινό της report αναφέρεται στο Memorandum of Understanding μεταξύ του ΟΤΕ και της Telecom Serbia, επισημαίνοντας πως καταδεικνύει τις προθέσεις της διοίκησης για επίλυση των εκκρεμών θεμάτων όσον αφορά στις διεθνείς του δραστηριότητες.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities εκτιμά πως η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές ενδέχεται να συγκρατήσει το ανοδικό momentum της αγοράς.

Σταθεροποιητικές τάσεις προβλέπει για σήμερα η Eurobank Securities, ενώ συμπληρώνει πως οι επενδυτές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις ξένες αγορές, και δη στο πλαίσιο της σημερινής ανακοίνωσης των επιτοκίων από τη Fed.

Πάντως, η Eurobank Securities επισημαίνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα παραμείνει στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ το αυξημένο ενδιαφέρον για μετοχές του τραπεζικού και του τηλεπικοινωνιακού κλάδου ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα, οδηγώντας παράλληλα τον Γενικό Δείκτη σε υπεραπόδοση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως δεν αναμένει σημαντική διαφοροποίηση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, καθώς σε οριακά υψηλότερα επίπεδα ενδέχεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών.

Η Eurocorp πάντως εκτιμά πως οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά σήμερα, στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall, αλλά και εν αναμονή της ανακοίνωσης σήμερα από τη Fed για τα επιτόκια.

Η Beta ΑΧΕ επισημαίνει στο πρωινό της report πως για τον FTSE/ASE 20 οι 1.282 µονάδες είναι δυνατόν να σταθούν προσωρινό εµπόδιο στην ανοδική πορεία του ∆είκτη, ενώ σε ενδεχόµενη διόρθωση οι 1.264, 1.252/55 και 1.242 µονάδες θα αποτελέσουν ικανές στηρίξεις.

Τι έγινε χθες: Η καλή απόδοση του τραπεζικού κλάδου οδήγησε τον Γενικό Δείκτη σε άνοδο 0,53%, με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών, παρά την αδυναμία των ευρωπαϊκών αγορών, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η μετοχή της EFG Eurobank σημείωσε κέρδη υψηλότερα του 2%, ενώ αυτές των Alpha Bank και ΕΤΕ ακολούθησαν με καλούς όγκους συναλλαγών, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v