Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Στα 24 ευρώ η τιμή-στόχος από JP Morgan

Κορυφαία επιλογή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών θεωρεί την Εθνική η JP Morgan. Ο οίκος σε έκθεσή του με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου διατηρεί σύσταση (overweight) και την τιμή-στόχο (24 ευρώ), ενώ επισημαίνει σειρά από θετικούς παράγοντες που εκτιμά ότι θα οδηγήσουν σε άνοδο του τίτλου.

Εθνική: Στα 24 ευρώ η τιμή-στόχος από JP Morgan
Ιδιαίτερα θετική εμφανίζεται για την Εθνική Τράπεζα η JP Morgan σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου 2004, όπου διατηρεί τη σύσταση ”overweight” και την τιμή-στόχο στα 24 ευρώ.

Η JP Morgan χαρακτηρίζει την αποτίμηση ”ελκυστική”, εκτιμά ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης των κερδών είναι σημαντικοί, ενώ επισημαίνει πως η Εθνική παραμένει η αγαπημένη της ελληνική τραπεζική μετοχή.

Ο οίκος εκτιμά ότι τα ισχυρά έσοδα, το ελεγχόμενο κόστος, η βελτιούμενη κερδοφορία και η υγιής οικονομία θα οδηγήσουν τη μετοχή της τράπεζας σε υψηλότερα επίπεδα. Η απόδοση της καθαρής αξίας του ενεργητικού της τράπεζας για το 2004 υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί στο 14,8%.



Αναφερόμενη στη νέα διοίκηση της Εθνικής, η JP Morgan τονίζει πως ”υπό τη νέα διοίκηση και σε συνδυασμό με το ισχυρό momentum αναδιάρθρωσης, η Εθνική έχει σημαντικό πλεονέκτημα ρευστότητας έναντι των άλλων ελληνικών τραπεζών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v